Nuori rallitoivo rysäytti vauhdilla ulos SM-rallissa – nyt edessä on uuden kilpurin etsintä

Jooa Iivari koki kovan kolauksen viime viikonloppuna ajetussa Mikkelin SM-rallissa.
Jooa Iivari
Jooa Iivari. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias Iivari oli SM4-luokan kisassa komeasti toisena kolmannen erikoiskokeen jälkeen. Henri Hokkala meni menojaan luokan kärjessä, eikä kolmantena ajanut Niko Patajoki ollut aivan Iivarin kannassa.

Varmalla suorituksella Iivarille olisi siis ollut tarjolla uran toistaiseksi paras sijoitus SM4-luokassa. Mutta nelospätkällä Ford Fiesta Rally4 -ajokki lipsahti ulos tieltä.

– Kovavauhtisen erikoiskokeen puolivälissä oli oikean jälkeen vasen, joka pääsi yllättämään. Siihen oli liikaa vauhtia ja väärä linjakin, poikittain tieltä ulos ja painitermeillä vyöryttämällä vatukkoon. Muutaman kierroksen auto siinä pyöri kyljittäin kerien ja jäi lopulta kyljelleen, Iivari kertaa tiedotteessaan.

– Autosta ulos kömmittyämme valkeni nopeasti auton saaneen huomattavasti isompia vaurioita kuin miehistö. Voi jokainen arvella harmituksen määrää, kun vielä lähtöviivallakin mietin, että nyt ei ole käytännössä kiire mihinkään.

Auto otti siinä määrin osumaa, ettei siitä ole enää kilpuriksi.

– Vauriot korin osalta ovat isoja, tekniikkaa sentään jäi ehjäksi kuitenkin.

– Siinä yleisön avustaessa autoa pusikosta pois havaitsin, että vitosvaihde oli vielä kytkettynä. Melko vauhdikkaasta poistumisesta siis oli kyse. Olisiko siinä vähän nuotitusvaiheessa jo päässyt vauhtisokeus iskemään, kun ei siinä erikoiskokeella kovin monesti tarvinnut pienempää vaihdetta kytkeä? Tässä kohdassa se kyllä olisi ollut ihan tarpeen, Iivari puntaroi.

Iivari aikoo olla lähtöviivalla SM-kauden päätösrallissa Kouvolassa, vaikka Fiestaa hän ei enää saa alleen.

– Koetamme etsiä luokkaa alemman luokan, eli SM5-luokan autoa. Kauden tavoitteena on ollut nuotin opettelu ja tavoite ei suinkaan ole muuttunut.

Kouvolan SM-ralli ajetaan syys-lokakuun taitteessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat