Nuorelle suomalaiskuskille uran ensimmäinen MM-ralli – ja heti Keski-Suomen sorateillä

Raoul Dahlqvist kilpailee elokuun alussa ajettavassa Suomen MM-rallissa Ford Fiesta Rally3 -autolla.
Raoul Dahlqvist
Raoul Dahlqvist. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjasta tutun 19-vuotiaan debyytti WRC3-luokassa on samalla myös nuoren kuljettajan uran ensimmäinen MM-osakilpailu.  Pohjankurulainen hyppää Jyväskylässä astetta suorituskykyisemmän auton rattiin, sillä Keski-Suomen sorateille nuori mies lähtee allaan KMS Racingin Rally3-auto.

SM-sarjassa Dahlqvistin alla on ollut etuvetoinen Rally4-luokituksen auto. Nuottia Dahlqvistille lukee tuttu Patric Öhman.

Hyppy WRC3-luokkaan tehokkaan nelivetoauton ratissa on unelmien täyttymys nuorelle kuljettajalle. Nelipäiväinen koitos on samalla ensimmäinen askel tulevien kausien urasuunnitelmaa.

– Onhan se ihan huikeeta saada mahdollisuus ajaa Suomen MM-rallissa, ja vielä nelivetoisella autolla. Tästä on unelmoitu siitä hetkestä alkaen, kun kipinä ralliin on syttynyt, Dahlqvist hehkuttaa.

Ensikosketuksensa Rally3-luokan kalustoon yhdessä KMS Racingin kanssa oli kesäkuun alussa Rantarallissa, josta tuloksena oli yleiskilpailun kolmas sija. Varusmiespalvelustaan suorittava Dahlqvist pyrkii valmistautumaan tulevaan koitokseen velvollisuuksien salliessa.

– Varusmiespalvelus vie valmistautumiselta jonkin verran aikaa, mutta testiä pyritään ajamaan ennen kisaa. Lomat varmasti käytetään testien lisäksi nuottitreeniin, ja videoita viime vuosien erikoiskokeilta aina kun vain pystyy, Dahlqvist kertoo.

Suomen MM-ralli ajetaan Jyväskylässä 1.-4.8. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat