Nostaako Ott Tänakin esimerkki ranskalaiskuskin uudelle tasolle? – ”Minulla on täysi luotto häneen”

Brittiläinen M-Sport Ford julkisti toisen kuljettajansa nimen kaudelle 2023 torstaina.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet ja Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänakin tallikaverina täyden kauden M-Sport Fordin Puma Rally1 -autolla ajaa ranskalainen Pierre-Louis Loubet. Kotimaansa autourheiluliiton tukema Loubet ajoi päättyneellä kaudella seitsemän MM-rallia Fordin puikoissa ja onnistui vakuuttamaan sekä M-Sportin että tukijansa.

Loubet nappasi parhaat sijoituksensa Kreikan ja Sardinian osakilpailuissa, joissa hän sijoittui neljänneksi. Lisäksi korsikalainen onnistui vuonna 2022 ajamaan ensimmäiset pohja-aikansa MM-sarjassa.

– Olemme kaikki olleet vakuuttuneita Pierren suorituksista tänä vuonna. Hän on näyttänyt olevansa koko ajan valmis oppimaan. Sen takia hän on täydellinen kuski koko kaudeksi, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener perustelee.

– Pitää kuitenkin muistaa, että Pierre on vielä Rally1-uransa alussa. Sen takia tuleva kausi on hänen osaltaan hyvin tärkeä. Pierre on todellinen tiimipelaaja ja on tullut nopeasti tärkeäksi osaksi M-Sportin perhettä. Toivottavasti pystymme ajamaan ensi kaudella hänen kanssaan podiumille, Millener jatkaa.

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson uskoo, että Loubet’lla on unelmatilaisuus ottaa tulevalla sesongilla oppia vuoden 2019 maailmanmestarilta Tänakilta.

– Olen hyvin tyytyväinen sopimukseemme. Minulla on täysi luotto häneen ja hän on jo todistanut, että hänellä on kaikki eväät mennä pitkälle tässä lajissa, Wilson summaa.

– Uskon, että Ottin kanssa Pierre voi kehittyä ja ottaa oppia samalla tavalla kuin Ott itse vuonna 2017 Sebastien Ogierin kanssa.

Rallin MM-sarjan uusi kausi starttaa tammikuun puolivälin jälkeen legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alapuolelta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Keski-Suomen lumilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat