Norjalaiskuski osoitti kovat puheensa todeksi Monte Carlossa – täydellinen dominointi WRC2-luokassa

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Takaisin WRC-auton rattiin hamuava Andreas Mikkelsen osoitti kovat puheensa todeksi viime viikonlopun Monte Carlon MM-rallissa. 

Norjalaiskuski ajaa tällä kaudella täydet sarjat Toksportin tiimissä Skoda Fabia Rally2 Evolla sekä MM- että EM-sarjassa. Mikkelsen sanoi ennen kauden alkua, että hänelle ei riitä vain voitot, vaan hänen pitää dominoida omaa luokkaansa noustakseen takaisin ykköskategorian autoon.

Monte Carlossa Mikkelsen oli WRC2-luokassa ylivoimainen. Ykköstila heltisi liki kahden minuutin erolla ennen Ford-kuski Adrien Fourmaux´ta. Mikkelsen nakutti yhteensä seitsemän luokan pohja-aikaa ja oli monta kertaa myös WRC-kuskien edellä pätkäajoissa.

– Viikonloppu oli aivan uskomaton. Siitä on pitkä aika, että minulla on ollut näin hauskaa ralliauton ratissa, Mikkelsen hehkutti.

– Toksport teki virheetöntä työtä ja auto pelitti täydellisesti. Säädöt osuivat kohdalleen ja sitä kautta auto oli vakaa ajettava, vaikka olosuhteet vaihtelivat koko ajan. Meillä ei ollut yhtään isoa hetkeä, Mikkelsen jatkoi.

Viimeinen väite oli pientä vähättelyä, sillä esimerkiksi kisan viimeisellä erikoiskokeella Mikkelsen spinnasi näyttävästi. Auto säilyi kuitenkin ehjänä, joten ralli sai jatkua nopeasti.

MM-kausi jatkuu seuraavaksi Rovaniemen MM-rallilla, mikä on myös Mikkelsenin seuraava kilpailu.

– En ole ajanut tällä autolla vielä sellaisissa olosuhteissa. Jos se toimii edes suurin piirtein yhtä hyvin kuin Monte Carlossa, saavat kilpailijana olla peloissaan, Mikkelsen uhosi.

Katso alta WRC2-luokan parhaat palat sunnuntaina Monte Carlon MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat