Norjalaiskuski himoitsee WRC-paikkaa Toyotalta – ”Haluan olla paras vaihtoehto Ogierin tilalle”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsenillä on riittänyt kiirettä Pirellin testikuskina. Kuva: Pirelli
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Andreas Mikkelsen on joutunut seuraamaan sivusta tämän vuoden MM-rallit.

Mikkelsen koki viime kauden päätteeksi saman kohtalon kuin Jari-Matti Latvala ja jäi kokonaan ilman WRC-tallipaikkaa, vaikka hän sijoittui kauden 2019 loppupisteissä neljänneksi.

Mikkelsen on päässyt tänä vuonna pitämään ajotuntumaa yllä WRC-auton ratissa, sillä hän on toiminut testikuljettajana rengasvalmistaja Pirellille, josta tulee ensi kaudella MM-sarjan virallinen rengastoimittaja. Mikkelsen on testannut Pirellin renkaita Citroen C3 WRC -autolla.

Näillä näkymin WRC-talleista ei ole avautumassa paikkoja ensi vuodeksi, joten Mikkelsen on asettanut tähtäimensä kauteen 2022. Tuolloin hän tahtoo päästä Toyotan WRC-tallin kuljettajaksi.

– Haluan eniten sitä, että kauden 2021 lopussa olen paras vaihtoehto Sebastien Ogierin tilalle, Mikkelsen paaluttaa ranskalaisen Autohebdo-lehden haastattelussa.

Lue myös: Sebastien Ogier pisti vaikeudet huonon tuurin piikkiin, mutta iso unelma yhä elossa – ”Helpommin sanottu kuin tehty”

Ogierin alkuperäisenä suunnitelmana oli menestyksekkään ralliuransa lopettaminen vuoden 2020 lopussa. Koronavirus kuitenkin sekoitti kauden 2020 ohjelman, ja Ogier onkin sittemmin sanonut, että hän jatkanee Toyotalla kauden 2021 loppuun saakka.

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Mikkelsen aikoo antaa näyttöjä taidostaan ensi vuoden MM-ralleissa. Mutta millä kalustolla, se on vielä arvoitus. Yksi vaihtoehdoista on Sainteloc-tiimin Citroen C3 WRC, jonka suorituskyky tosin arveluttaa norjalaista.

– En ole varma, onko se paras vaihtoehto. Tehdastiimi ei enää kehitä tätä autoa. Kuinka suorituskykyinen auto olisi? Minulla on vastaavat syyt Ford Fiestaa kohtaan. Viime ralleissa on nähty, että Fiesta on muita askeleen jäljessä, Mikkelsen perustelee.

Mikkelsen toivookin, että hän pääsisi ensi kaudella ajamaan yksittäisissä MM-ralleissa huipputuloksista Hyundain tai Toyotan WRC-kalustolla.

– Haluan näyttää, että olen yhä kilpailukykyinen.

Lue myös: Hyundai esitteli uuden ralliautonsa (kuvat) – ”Jokaista osa-aluetta on parannettu”

Lue myös: WRC-tallipomon suunnitelmana tuoda vieraileva tähtikuljettaja MM-ralliin – ”En voi kiistää sitä”

Lue myös: Jari Huttunen metsästää uutta sulkaa hattuunsa Italiassa

Lue myös: Rallin MM-sarjan tilanne huolestuttaa – WRC-talli pohtii radikaalia ratkaisua

Lue myös: Ott Tänakilla kaikki konstit käytössä – pestasi paikallisen sankarin avukseen seuraavaan MM-ralliin

Lue myös nämä