Norjalainen tähtikuski mukaan Latvian EM-ralliin – ”Haluamme voittaa kaikki rallit, mihin osallistumme”

Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen entinen WRC-kuljettaja Mads Östberg osallistuu elokuun 14. – 16. päivä ajettavaan Rally Liepajaan eli Latvian EM-ralliin.

Viimeiset pari vuotta Citroenin tiimissä R5-autolla ajanut Östberg on mukana Latviassa nimen omaan Citroen C3 R5:lla. Östberg johtaa rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa voitettuaan kolmesta ensimmäisestä rallista kaksi. Latvian kisa toimii loistavana lämmittelynä syyskuun alussa Virossa jatkuvaan MM-kauteen.

– Tämä on hieno tilaisuus valmistautua WRC2-kisaan Virossa. Me todella tarvitsemme näitä kilometrejä pitkän tauon jälkeen jona aikana emme ole käytännössä päässeet ollenkaan ajamaan, Östberg kertoo sosiaalisessa medissa.

– Tämä ei kuitenkaan ole vain testikisa meille. Me haluamme voittaa kaikki rallit, mihin osallistumme. Tämä kerta ei tee poikkeusta, norjalaiskuski jatkaa.

Rallin EM-sarja on erittäin tasainen R5-luokan osalta. Kauden avanneen Rooman osakilpailun voitti venäläinen Aleksei Lukjanuk, joka ajaa Östbergin tavoin Citroenilla.

Östberg on ollut aiemminkin mukana EM-karkeloissa, mutta ne kerrat ovat päättyneet pettymyksiin. Vuonna 2016 Östberg ajoi Ford Fiestalla Kanarian saarten osakilpailussa, mutta ajoi ulos johtoasemasta. Vuotta myöhemmin Rzeszowski-rallissa homma päättyi ohjaustehostinvikaan niin ikään piikkipaikalta.

Latvian EM-rallissa suomalaisista mukana ovat ainakin Emil Lindholm ja Eerik Pietarinen R5-autoilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat