Nordgren debytoi rallin EM-sarjassa – ”Kolmen joukkoon tähdätään”

Juuso Nordgren. Kuva: Peter Thul.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juuso Nordgrenin kiireinen kevät jatkuu seuraavaksi legendaarisella Acropolis-rallilla. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ajattavaa kisaa nuorukainen odottaa mielenkiinnolla.

Edellisen kerran Nordgren oli tositoimissa kaksi viikkoa sitten MM-sarjan Portugalin osakilpailussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen WRC2-luokassa kuudenneksi sijoittunut suomalaiskuski odottaa tulevasta kisasta lähes samanlaista kuin Portugalista.

– Reitti vaikuttaa ihan hyvältä. Aika raakojakin osuuksia on, mutta jollain pätkillä on myös vauhdikkaitakin paikkoja. Vähän hitaampaa kuin Portugalissa ja vielä asteen verran kivikkoisempaa, nuorukainen vertaa.

Portugalissa Nordgrenia vaivasivat rengasrikot, joita kertyi yhteensä viisi, joten oppia karuista olosuhteista tuli kovalla kädellä. Portugalin MM-rallin koettelemukset Nordgren näkee kuitenkin hyödyllisenä Kreikan kivikkoja silmällä pitäen.

– Rengasrikoista opittiin jotain, vaikkei kaikkiin syytä pystyttykään selvittämään. Portugalissa tiet eivät olleet näin karussa kunnossa, mutta ennen meitä ajoi kymmenkunta WRC-autoa, jotka ruopivat pätkät todella haastavaan kuntoon.

– Nyt olemme toivottavasti ensimmäisten joukossa reitillä, mutta uskon, että olosuhteet voivat olla jollain pätkillä samanlaiset kuin Portugalissa, Nordgren pohtii.

Tavoitteena podium

Nordgren painottaa, että nuotituksen onnistuminen luo pohjan koko kisan kannalta.

– Lähes kaikki pätkät ovat uusia, joten viime vuosien incar-videoistakaan ei ole hyötyä. Kivikkoisimmat osuudet pitää merkata tarkasti ja selkeät osuudet mennä kovaa.

Vaikka kisa onkin Nordgrenin ja kartanlukija Tapio Suomisen ensimmäinen Kreikassa ja koko EM-sarjassa, kaksikon odotukset kisan suhteen ovat hyvät.

– Onhan täälläkin kova taso ja monet kuskit ovat kiertäneet sarjaa jo useamman vuoden. Uskon, että esimerkiksi EM-sarjan kärkinimi venäläinen Alexey Lukyanuk menee varmasti kovaa. Myös norjalainen Eyvind Brynildsen on ajanut hyvin sorakisoissa. Siinä ovat kovimmat haastajat, mutta kyllä me vähintään kolmen nippuun tähdätään, Nordgren sanoo.

EM-sarjan erikoisuus on ennen kisaa ajettava aika-ajo, jonka perusteella kuumimman ryhmän kuljettajat saavat valita lähtöpaikkansa perjantain erikoiskokeille. Nordgrenin mielestä konsepti on hyvä.

– Tykkään kovasti. Sitten ei ainakaan ole itkemistä, että kuka joutuu olla auraajana. Pitää vaan vetää kaasu auki, niin ei tarvitse äimistellä, että kuka hyötyy lähtöpaikastaan ja kuka kärsii.

Itse kisaan Nordgren lähtee kisaan Wevers Sportin Škodalla.

– Ollaan tehtaan alaisuudessa, muttei tehdasautolla. Skodalta tulee sama inssi, jonka kanssa teimme debyytin viime syksynä Espanjassa, joten hyvä porukka on ympärillä, karkkilalainen selventää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat