Nordgren avasi upeasti kautensa – podiumille Tshekin rallisarjan kisassa

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren. Kuva: Peter Thul
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ja kartanlukija Tapio Suominen avasivat kisakautensa komealla kolmannella sijalla Tshekin mestaruussarjan toisessa osakilpailussa.

Nordgrenin edellisestä kisasta oli vierähtänyt puoli vuotta, joten nuorukaisen vauhti oli kisan avauspäivänä perjantaina varovaista.

– Kyllä se pitkä tauko näkyi ajamisessa ja rutiini oli hukassa. Perjantai meni opetellessa, koska tiet olivat varsin erilaisia pinnoiltaan. Pidon lukeminen ja jarrutuspaikkojen hakeminen oli hankalaa, kun tiessä oli montaa eri sorttia asvalttia, pikeä ynnä muuta paikkausainetta, Nordgren kertasi.

– Lauantaina rytmi löytyi, kun vähän oppi, miten näillä teillä pitää ajaa.

Ja nopeasti Nordgren oppikin. Rallissa ajettiin perjantaina neljä erikoiskoetta ja lauantaina kymmenen. Karkkilalaisen ensimmäinen pohja-aika tuli lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Yritettiin vähän kovempaa, mutta sitten eturengas osui leikkausesteeseen. Kuitenkin tuli nopein aika, vaikka kumi oli puhki, nuorukainen hämmästelee.

Rallissa ajettiin kaikki pätkät kahteen kertaan. Yhtä pikataivalta lukuun ottamatta kaikki olivat tuttuja viime vuosilta, joten Nordgren antoi kokemuksessa rutkasti tasoitusta. Nordgrenilla oli ensimmäistä kertaa käytössään myös etuautoryhmä.

– Etuautoryhmälle täytyy antaa iso kiitos, sillä Jarkko Miettinen ja Mikko Lukka tekivät todella hyvää työtä. Nuotti toimi ja kaikki pahat paikat olivat meillä hyvin merkattuina. Kiitos kuuluu auton huollosta vastanneelle Kresta Racingille, sillä meillä ei ollut mitään ongelmia koko viikonloppuna, Nordgren jakoi tunnustusta.

Nordgrenin kisa sujui nousujohteisesti, sillä perjantaina suomalainen oli Skoda-tallikaveriaan Jan Kopeckya karkeasti sekunti per kilometri hitaampi, mutta lauantaina ero oli vain 0,25 sekuntia.

– Tulos antoi rutkasti lisää itseluottamusta, sillä tämä oli ensimmäinen kokonaan asvaltilla ajamani ralli. Varmaa ajoa kaksi päivää ja kolmas sija. Tästä on hyvä aloittaa kausi, Nordgren summasi.

Seuraavan kerran Nordgren nähdään tositoimissa ensi kuussa, mutta tarkempaa tietoa tulee myöhemmin.

Rallye Sumava Klatovyn lopputulokset:
1. Jan Kopecky - Pavel Dresler     Skoda Fabia R5 1.24.24,7
2. Aleksei Lukjanuk - Aleksei Arnautov Ford Fiesta R5   +53,3
3. Juuso Nordgren - Tapio Suominen   Skoda Fabia R5  +1.42,4
4. Filip Mares - Jan Hlousek      Skoda Fabia R5  +2.01,4
5. Vaclav Kopacek - Barbora Rendlova  Ford Fiesta R5  +2.43,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat