Nollatulos pisti rallimestari Asunmaan suunnitelmat uusiksi – ”Ajetaan kisa kerrallaan”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden päättävä osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Joensuun ympäristössä. SM1-luokan hallitseva mestari Teemu Asunmaa on yksi Itärallin voittajasuosikeista.

Kauden avausosakilpailussa tammikuussa Rovaniemellä pisteittä jäänyt Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki avasivat pistetilinsä Mikkelissä sijoittumalla toiseksi.

– Mikkeli oli vähän kaksijakoinen kisa. Pari pätkää meni ihan hyvin, mutta muut pätkät oli sitten mitä oli, SM1-luokan pisteissä kahden osakilpailun jälkeen seitsemäntenä oleva Asunmaa kertaa parin viikon takaisia tapahtumia.

Asunmaa ei puhu tulostavoitteista ennen Joensuun SM-rallia. Kaikki ajatukset on suunnattu siihen, että oma suoritus miellyttäisi kuljettajaa itseään.

– Kaasu pohjassa ilman virheitä ja että saisi sitä omaa parasta aikaan. Jos se toteutuu, niin siihen olen tyytyväinen, on se tulos sitten mitä on, Asunmaa korostaa.

Mikkelissä voittanut Kalle Rovanperä ei ole Joensuussa mukana, mutta SM1-luokan kaikki muut kärkinimet ovat. Asunmaa nostaa haastajista esiin nuoren venäläiskuljettajan Nikolai Grjazinin, 20, joka tällä kaudella on jo ehtinyt voittaa niin Norjan kuin Latviankin mestaruussarjan osakilpailun. Mikkelissä Grjazin oli neljäs.

– Veikkaan, että Grjazin parantaa ja hänellä tulee menemään Joensuussa paremmin. Olen melko varma, että Mikkelin tulos oli jossain määrin hänelle pettymys, Asunmaa sanoo.

Mikkelin ja Joensuun kilpailujen välissä Asunmaa ajoi testiä viime lauantaina Kaipolanvuoressa ja torstaina on vielä tarkoitus antaa kyytiä Skoda Fabia R5 -autolle Mikkelin seudulla. Taktiikan osalta tulevaa Itärallia silmällä pitäen Asunmaa muistuttaa Rovaniemen nollatuloksesta.

– Meidän taktiikka muuttui Rovaniemen jälkeen kisakohtaiseksi, koska heti kärkeen tuli nollatulos ja Eerik (Pietarinen) sai siitä korotetut pisteet. Ajetaan kisa kerrallaan ja katsotaan, miten kausi etenee, Asunmaa päättää.

Joensuun SM-ralli käynnistyy lauantaina 3. maaliskuuta Joensuun matkustajasatamasta kello 10.00. Päivän aikana ajetaan kuusi erikoiskoetta, joilla on mittaa yhteensä 102 kilometriä.

Lue myös nämä