No nyt! Valtteri Bottas testaa tänään Citroenin ralliautoa

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas. Kuva: Wolfgang Wilhelm/Daimler
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Formulatähti Valtteri Bottas on palannut lempiharrastuksensa rallin pariin perjantaina. Bottas testaa parhaillaan PH Sport -tallin omistamalla Citroen C3 R5:lla.

Tiimi julkaisi Instagram Stories -osiossa vahvistuksen testeistä. Lyhyellä videolla Bottas on astumassa sisään autoon ja lähtemässä testipätkälle. Katso päivitys TÄSTÄ LINKISTÄ.

Hetkeä myöhemmin rallisivusto Planetmarcus kertoi Twitterissä, että Bottas ajaa testinsä Ranskassa.

Bottaksella on tänä viikonloppuna vapaata formuloista, sillä F1-kausi jatkuu viikon päästä Portugalissa. F1-pisteissä suomalainen on tällä hetkellä toisena sarjaa ylivoimaisesti johtavan tallikaveri Lewis Hamiltonin perässä.

Suomalaistähden seuraavasta rallikilpailusta ei ole tietoa. WRC-kausi päättyy Monzassa joulukuun 4. – 6. päivä, mutta tuolloin F1-sirkus on vielä täydessä käynnissä Bahrainissa. Monzan kisa olisi varmasti sopinut hyvin Bottakselle, sillä pätkiä tullaan ajamaan osin perinteikkäällä Monzan F1-radalla. Belgian MM-rallin viikonloppuna (19.-22.11.) marraskuussa formuloita ei ajeta, mutta rallin ajaminen kesken F1-kauden tuskin on mahdollista.

Viimeksi Bottas on kisannut rallissa Tunturirallissa tammikuussa. Tuloksena oli yleiskilpailun yhdeksäs sija. F1-tähti ajoi Tunturissa myös vuonna 2019 ja samana vuonna mies nähtiin myös Ranskassa Rallycircuit Côte d’Azur -kisassa. Tuo kisa ajetaan samaan aikaan kuin Monzan ralli tänä vuonna, joten myös se on poissa laskuista F1-kiireiden vuoksi.

Lue myös: Valtteri Bottaksella riittää rallikiireitä – vieraili jo kolmannen WRC-tiimin testissä

Lue myös: Valtteri Bottas jälleen WRC-auton ratissa – Fordin ralliohjus oli lähteä muutaman kerran lapasesta (videot)

Lue myös nämä