No nyt jysähti! Sebastien Loeb ajaa Ferrarilla DTM-sarjassa

Kuten Rallit.fi uutisoi jo viime viikolla, debytoi Sebastien Loeb huhtikuussa rata-autoilun DTM-sarjassa.
Sébastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Geoffrey Meuli / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari kaasuttelee Red Bull AlphaTauri AF Corse -tiimin Ferrarilla Portugalin Portimãossa huhti-toukokuun vaihteessa.

Loeb testasi AlphaTaurin Ferraria viime viikolla Spassa. Ranskalaislegenda korvaa tiimin vakikuskin Nick Cassidyn, joka on samaan aikaan kisaamassa Formula E -sarjassa. Loebin tallikaverina Portugalin DTM-kauden avauksessa toimii Felipe Fraga.

Ranskalaisikonin kausi tulee olemaan huippukiireinen, sillä Loeb ajaa täydet sesongit Extreme E -sarjassa sekä aavikkorallien MM-sarjassa. Tammikuussa mies ajoi myös legendaarisen Dakarin, jossa sijoittui toiseksi. Mies suuntasi Dakarista suoraan Monte Carloon MM-ralliin, jonka myös sensaatiomaisesti voitti Fordin ratissa. Alkuvuodesta Loeb on ehtinyt juhlia myös Race of Champions -karkeloiden ykköstilaa Ruotsissa.

– Olen urallani aina nauttinut uusista haasteista. DTM on kuuluisa sarja, joten kun tämä mahdollisuus tuli, halusin ehdottomasti tarttua siihen. Haaste on täysin erilainen, sillä ajotyyli on ihan jotain muuta kuin mihin olen tottunut, Loeb sanoo.

Kyseessä on siis Loebin debyytti DTM-sarjassa, mutta radalta miehellä on silti rutkasti kokemusta. Vuonna 2006 hän sijoittui toiseksi Le Mansin 24 tunnin kisassa ja Loeb on lisäksi ajanut WTC-sarjaa kausilla 2014-15.

– Nyt olen täysin työn touhussa. Minulla on vastassa tämän sarjan ammattilaisia. Omista GT3-kisoistani on jo aikaa, joten tavoitteena on löytää hyvä ajorytmi mahdollisimman nopeasti. Varmasti luvassa on haastava kisa, mutta näillä autoilla on nautinto ajaa. Odotan kisaa innolla, Loeb summaa.

Saksalaismedian huhujen perusteella Loeb on ajamassa toukokuussa myös yhden MM-rallin, sillä mies mielii lähtöviivalle Portugalin osakilpailussa kuun lopussa. Loebin mahdollisista muista MM-ralleista tai DTM-sarjan kisoista ei ole vielä tietoa.

Cassidyn odotetaan jäävän sivuun DTM-sarjan avauksen lisäksi myös kesän Norisringin kisasta. Lisäksi syyskuun Span DTM-kisa jäänee uusiseelantilaiselta väliin, sillä samaan aikaan ajetaan WEC-sarjaa Japanin Fujissa. Heinäkuun alun Norisringin kisa sopisi Loebin kalenteriin, mutta Japanin kilpailun aikaan Loebilla on Extreme E -sarjan velvoitteita Chilessä.

Extreme E -sarja jatkuu myös toukokuussa heti seuraavana viikonloppuna Portugalin DTM-kisan jälkeen Sardinian saarella. Aavikkorallien MM-sarja jatkuu puolestaan Andalucian rallilla kesäkuun alkupuolella.

Katso alapuolelta Loebin voittaman Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä