No nyt! Esapekka Lappi mukaan Lahden SM-ralliin

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Rally de Portugal
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa WRC-paikan viime kauden jälkeen menettänyt Esapekka Lappi on mukana Lahdessa ajettavassa Top Building SM-rallissa 13. – 14. elokuuta. 

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm osallistuvat kilpailuun Toyota Yaris N5 -autolla.  Kyseessä on suomalaisen RTE Motorsportin omistama auto, joka on valmistettu Espanjassa. RTE Motorsport on Lapin ja Janne Erosen omistama varkautelainen moottoriurheilun erikoisyritys.

RTE Motorsportin hiljattain hankkimalla Toyota Yaris N5:lla voi kilpailla jatkossa esimerkiksi SM-sarjan SM2-luokassa. Auton on valmistanut RMC Motorsport ja se tuli käyttöön vasta tänä vuonna.

Lappi on tänä vuonna ajanut kaksi MM-rallia voittaen ylivoimaisesti sekä Rovaniemen että Portugalin kilpailut WRC2-luokassa. Ensi kaudeksi pieksämäkeläistä on huhuttu Jari-Matti Latvalan johtamaan Toyotan tiimiin jakamaan auto valikoituja MM-kilpailuja ajavan Sebastien Ogierin kanssa.

Jo Lahdessa Lapilla on siis allaan Toyotan ralliauto, mutta tuskin siitä voi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää. Lapilta odottanee silti kovaa tulosta SM-rallista, jotta uuden kilpurin vuokraustoiminta lähtee hyvin liikkeelle.

– Olemme hiljattain hankkineet RTE:lle Espanjastsa RMC Motorsportin valmistaman Yaris N5 -auton vuokraus- ja asiakastilaisuus käyttöön. Osallistumme autolla Lahden SM-ralliin. Tulkaahan moikkaamaan ja tutustumaan autoon, Lappi twiittasi.

Lahden SM-rallin ilmoittautuminen päättyy tänään perjantaina kello 22.00. SM-rallin kanssa samaan aikaan ajetaan myös MM-pisteistä Belgiassa.

Katso alapuolelta Esapekka Lapin haastattelu Portugalin MM-rallista. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat