Niko Mäkinen jo kaksi kertaa podiumilla – ”Voitto houkuttelisi todella paljon”

Niko Mäkinen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM-rallissa talviosakilpailuja ajetaan kolme. Kausi alkoi Rovaniemen Tunturi-rallilla, jatkui Vaakuna-rallin merkeissä Mikkelissä ja nyt on vuorossa SM-Itäralli Joensuussa.

Tunturista Niko Mäkinen ja kartturi Jarno Ottman saivat toiseksi korkeimmat SM-pisteet ja Mikkelissä tuloksena oli kolmas sija. Ford Motorcraft Rally Teamia edustava Mäkinen on SM3- luokassa toisena. Ykkösenä on kauden molemmat osakilpailut voittanut Jaro Kinnunen.

– Mikkelin jäljiltä on taas analysoitu meidän suorittamista ja auton käyttäytymistä sekä mietitty, että miksi vauhti hiipui, vaikka vähän koitettiin sitä nostaa. Oman tuntuman pohjalta auton dataa käytiin läpi ja voitiin todeta, että autostahan oli jälleen turbo väsähtänyt, joten se lähti nyt ensimmäisenä vaihtoon, Mäkinen sanoo.

SM-Itärallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan sata kilometriä. Ralli ajetaan kokonaisuudessaan lauantaina.

– Vähän on meinannut nuhakuumekin piinata, mutta muuten on tosi hyvä fiilis taas lähteä kilpailuun. Koitetaan tehdä asioita vielä paremmin kuin Tunturissa ja Mikkelissä ja täten saavuttaa tavoitteet. Kyllä se voitto houkuttelisi todella kovaa, mutta se vaatii jokaisen osa-alueen täydellistä onnistumista ja luonnollisesti riskejä pitäisi ottaa enemmän. Mutta kolmen nippuun tähdätään. Toki mitä korkeammalla ollaan, sen parempi, Mäkinen päättää.

Lue myös nämä