Nikara ja japanilaiskartturi harjoittelivat asvalttiajon saloja – ”Sayakan nuotti tuli aluksi vähän myöhään”

Jarkko Nikara ja Sayaka Adachi. Kuva: Toyota Gazoo Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoon Racingin haastajaohjelman kuljettajat Takamoto Katsuta, Hiroki Arai sekä Jarkko Nikara japanilaisen kartturinsa Sayaka Adachin kanssa osallituivat viikonloppuna Italian rallisarjan avauskisaan Rally Il Cioccoon. 

Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan voitolla säväyttänyt Katsuta oli suomalaiskartturinsa Marko Salmisen kanssa neljäs ja Arai kaasutteli kuudenneksi. Kaksivetoisten luokassa Nikara ja Adachi saavuttivat puolestaan neljännen tilan.

– Tämä ralli oli meille iso haaste, sillä se oli ensimmäinen kerta asvaltilla Sayakan kanssa. En ole myöskään ajanut R2-autolla asvaltilla moneen vuoteen. Alussa meillä oli ongelmia auton kanssa ja Sayakan nuotti tuli vähän myöhään. Oli vaikea löytää rytmiä, Nikara kommentoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

– Iltapäivällä ajaminen sujui paremmin ja Sayakan nuotinluku sujui tosi hyvin. Opimme paljon, joten tämä oli hyvä ralli meille.

Rally Il Ciocco kaasuteltiin Toscanan kauniissa maisemissa. Ohjelmassa oli 15 erikoiskoetta ja reilut 150 ek-kilometriä. Voittoon nelivetoisissa ajoi italialaiskonkari Paolo Andreucci Peugeotilla. Fordilla ajavat Andrea Crugnola ja Simone Campedelli miehittivät seuraavat tilat.

– Olen tyytyväinen siihen, miten ralli meni. Eri toten kun saavutimme viimeisellä pätkällä nelossijan ja jäimme pohjista vain 1,3 sekuntia. Se todisti, että kehityimme aika paljon rallin alusta. Minusta tuntuu, että opin todella paljon. Minulla ei ole paljon asvalttikokemusta R5-autolla, joten tämä oli hyvää kokemusta Korsikan MM-rallia varten, Katsuta kommentoi.

Rally Il Ciocco, lopputulokset:

1. Paolo Andreucci/Andrea Andreussi (Peugeot 208 T16 R5) 1.46.02,0

2. Andrea Crugnola/Danilo Fappani (Ford Fiesta R5) +20,8

3. Simone Campedelli/Tania Canton (Ford Fiesta R5) +29,7

4. Takamoto Katsuta/Marko Salminen (Ford Fiesta R5) +1.37,8

5. Rudy Michelini/Michele Perna (Skoda Fabia R5) +1.40,0

6. Hiroki Arai/Glenn Macneall (Ford Fiesta R5) +1.44,6s

20. Jarkko Nikara/Sayaka Adachi (Ford Fiesta R2B) +13.24,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat