Quantcast

Niclas Grönholmin mestaruushaaveille iso boosti Latviassa – ”Nyt tiedämme, että teemme asioita oikein”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRXJan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm ajoi rallicrossin MM-sarjan viidennessä osakilpailussa Latviassa toiseksi sunnuntaina. Eilisen voiton ja tänään saavutetun kakkossijan myötä Grönholm ajaa vain kuuden pisteen päässä MM-sarjan kakkossijasta.

Alkuerien nopeimpana ja oman semifinaalinsa voittajana finaaliin paalupaikalta startannut suomalaiskuljettaja menetti paikkansa kärjessä ensimmäisessä mutkassa, eikä sen jälkeen hyvästä yrityksestä huolimatta pystynyt valtaamaan kärkipaikkaansa takaisin.

Kilpailun ykkönen oli lajin hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson, jolle Grönholm joutui tiukan kuuden kierroksen taistelun jälkeen taipumaan alle sekunnin.

– Hemmetin hyvä vauhti meillä oli koko viikonlopun. Finaalissa jouduimme odottamaan lähtövalon vaihtumista sen verran pitkään, että autoni kytkin lämpeni ja se ei lähtökiihdytyksessä pitänyt kunnolla. Lähtöni hiukan epäonnistui sen takia ja jäin toiseksi. Nyt kävi näin, mutta olen todella tyytyväinen viikonloppumme antiin, Grönholm totesi finaaliin jälkeen.

– Meiltä hajosi ensimmäisessä alkuerässä vaihteisto ja jäimme kuudenneksi. Sen jälkeen kaksi nopeinta alkuerätulosta, semifinaaliin paalulle ja voitto, ja finaalissa toinen. Pistimme tänään kaiken peliin, ja se riitti lähes tuplavoittoon.

Lauantain MM-osakilpailua Grönholm hallitsi lähdöstä maaliin. Kolmen alkuerän jälkeen Grönholm starttasi joukon toiseksi nopeimpana semifinaaliin paalupaikalta, josta suomalaiskuljettaja ajoi selkeään voittoon. Grönholmin kauden avausvoitto ja uran neljäs MM-tasolla ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Ruutulipulla ero toiseksi ajaneeseen oli lähes viisi sekuntia.

– Viimeisen alkuerän voitto ja nopein aika siivitti lentoon. Viimeisen erävoiton ansiosta pääsin tasapisteillä semifinaalin paalupaikalle, ja sen jälkeen kaikki rullasi hienosti eteenpäin. Vähän niin kuin ketsuppipullo olisi auennut.

Kun sarjasta on ajamatta neljä MM-osakilpailua, Grönholm ajaa pisteissä neljäntenä. Ero kakkossijaan kutistui Latviassa ainoastaan kuuteen pisteeseen.

– Onhan se iso ero (23 pistettä) vieläkin kärkeen, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Tämä viikonloppu oli minulle ja tiimillemme todella hieno. Saimme kunnon onnistumisia: alkuerävoittoja, semifinaalien ja yhden finaalin voitot. Nyt tiedämme, että teemme asioita oikein. Kisoja on jäljellä ja me aiomme tsempata loppuun asti, Grönholm lupaa.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 9.–10. lokakuuta Belgian Spassa.

Katso alapuolelta Latvian lauantain parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388099″ ap mute]

 

MM-pistetilanne 5/9 osakilpailua:

1. Timmy Hansen     Peugeot 130
2. Kevin Hansen     Peugeot 113
3. Johan Kristoffersson Audi  110
4. Niclas Grönholm   Hyundai 107
5. Krisztian Szabo   Hyundai 88
6. Timo Scheider    Seat   64
7. Enzo Ide       Audi   57
8. Juha Rytkönen    Ford   43

Lue myös nämä

 • Uusimmat