Quantcast

Niclas Grönholmin kilpuri kellahti puuta vasten SM-rallissa – ”Jatkoon ei ollut enää asiaa”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan tähtiin kuuluva Niclas Grönholm lähti testaamaan vauhtiaan rallin SM-sarjan huippuja vastaan lauantaina päättyneessä Länsirannikon rallissa. Grönholmin urakka tyssäsi ulosajoon.

Grönholm ja kartanlukija Antti Linnaketo täräyttivät ulos lauantain kolmannella pätkällä. Kyseessä oli Grönholmin uran ensimmäinen soraralli.

– Luulen, että kuulin nuotin väärin, liian nopeana, ja eihän se muuta tarvitse. Se mutka jäi multa vähän niin kuin väliin. Vauhtia mutkaan sisään mentäessä oli liikaa, jäimme ulkomutkaan kuulalaakerisoran päälle, eikä sieltä ollut enää paluuta. Automme kellahti kyljelleen puuta vasten, eikä jatkoon ollut enää asiaa, Grönholm kertasi tiedotteessaan.

Länsirannikon SM-ralli käynnistyi jo perjantaina kolmella asvalttierikoiskokeella, joilla Grönholm piti kiitettävästi neljänneksi nopeinta vauhtia. Alusta vaihtui soraksi lauantaina.

– Eilinen päivä oli ihan ok. Kakkospätkällä jäi parannettavaa. Lähdimme renkaat kylmänä pätkälle ja rytmi oli sen takia hukassa, Grönholm kertasi.

– Mutta tänään oli vaikeaa. Ei tahtonut löytyä luottoa ajamiseen, eikä automme säädöt olleet ihan kohdillaan. Tuollaista autoa pitää ajaa todella kovaa, jotta se toimii niin kuin se on rakennettu toimimaan. Sivuluistoja tuli liikaa, Skoda Fabia R5 -autolla kilpaillut Grönholm lisäsi.

Grönholm oli kilpailussa seitsemäntenä ennen keskeytystään.

– Itse asiassa ajattelimme ajaa EK6:n vain läpi ja muuttaa automme jousituksen säätöjä huollossa. Olisi ollut hauska koittaa jatkaa ajamista alustamuutosten jälkeen, mutta se jää nyt toiseen kertaan. Onneksi selvittiin vähin vaurioin, Grönholm muistutti.

Grönholmin kilpailukausi jatkuu rallicrossin parissa ensi viikonloppuna, kun RallyX Nordic -sarjan pisteistä ajetaan Oulussa. Grönholm voitti sarjan kaksi edellistä osakilpailua Ruotsin Höljesissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat