Quantcast

Niclas Grönholmin huikea vire Latvian MM-rallicrossissa jatkui! Tilaisuus tehdä historiaa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Paulo Maria / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-SET-tiimin Niclas Grönholm oli ylivoimaisessa vauhdissa Latvian MM-rallicrossin sunnuntain osakilpailun alkuerissä. 

Ensimmäisissä erissä aamupäivällä Grönholm jäi kuudenneksi, mutta tykitti kahden muun erävaiheen nopeimman ajan. Lauantaina kauden ensimmäistä osakilpailuvoittoa juhlinut Hyundai-kuski oli alkuerien paras päästen paalulta välieriin sekä mahdolliseen finaaliin.

– Taas yksi ehjä veto. Starttini oli mainio. Pysyin erossa ongelmista ja pystyin ajamaan vain omaa suoritustani. Tähän mennessä on sujunut hienosti, mutta päivän vaikein osuus on vielä luvassa. Nyt täysi keskittyminen päälle semifinaaleihin, Grönholm sanoi RX+-palvelun lähetyksessä.

– Auto tuntuu tosi hyvältä. Aina voi toki jotain pieniä asioita muuttaa, mutta täytyy nyt jutella tiimin kanssa, että onko tarvetta sille, Grönholm jatkoi.

Kauden 2021 epäonnen soturi Audi-kuski Johan Kristoffersson oli alkuerien kakkonen ennen vuoden ensimmäistä MM-rallicrossiaan ajavaa Seatin Mattias Ekströmiä.  Peugeotin Timmy Hansen oli alkuerien neljäs ennen Seatin Timo Scheideria.

Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarilla ajava Juha Rytkönen oli aavistuksen paremmassa vauhdissa kuin lauantain osakilpailussa, mutta silti sijoitus alkuerien jälkeen oli kymmenes. Suonenjokinen joutuu lähtemään takarivistä välieriin.

Grönholmilla on tilaisuus Latviassa tehdä historiaa, sillä toistaiseksi MM-rallicrossin historiassa kukaan kuski ei ole juhlinut tuplaviikonloppuna molemmissa kisoissa. Viime kaudella ajettiin yhteensä neljä viikonloppua, joissa MM-pisteet jaettiin sekä lauantaina että sunnuntaina.

Katso alapuolelta Latvian lauantain osakilpailun parhaat palat. Sunnuntain alkuerien tulokset videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388099″ ap mute ]

 

Latvian MM-rallicross, sunnuntain alkuerien pisteet: 

1. Niclas Grönholm   Hyundai 138
2. Johan Kristoffersson Audi  130
3. Mattias Ekström   Seat   125
4. Timmy  Hansen     Peugeot 125
5. Timo Scheider    Seat  122
6. Kevin Hansen     Peugeot 113
7. Kevin Abbring    Renault 110
8. Krisztian Szabo   Hyundai 108
9. Enzo Ide       Audi  108
10. Juha Rytkönen    Ford  107

Lue myös nämä

 • Uusimmat