Niclas Grönholmilta jäätävä suoritus! Voitto Kouvolan MM-rallicrossissa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Niclas Grönholm juhli Kouvolassa sunnuntaina MM-kauden ensimmäistä voittoaan, kun mies ajoi ykköseksi jännittävässä finaalissa. 

Grönholm pääsi kärkipaikalle avausmutkassa ohi Volkswagenin Johan Kristofferssonin, joka oli dominoinut viikonlopun tapahtumia ennen sunnuntain finaalia. Grönholm piti kärkipaikkansa viimeiselle kierrokselle asti, kunnes kurvasi radan lopussa jokerilenkille.

Grönholm ajoi nopean jokerin ja piti kärkitilansa. Suomalaisen imussa ruotsalaiskonkari Mattias Ekström ajoi toiseksi. Kristoffersson veti puolestaan viimeisen mutkan leveäksi ja otti kontaktin Grönholmin tallikaverin Timur Timerzjanovin kanssa. Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin onneksi venäläinen ylitti maaliviivan kolmantena ja Kristoffersson neljätentenä.

– Koko ajan tuli tönäisyjä neulansilmämutkassa. Siellä oli Ekström ja Kristoffersson ilmoittamassa, että he ovat perässä. Ei ollut kivat olosuhteet ajaa. Aikamoista selviytymistä se oli. Piti vain yrittää pitää linja, koska ulkoa kukaan ei tule ohi, Grönholm kommentoi Ylen lähetyksessä.

– On tämä itselle aika iso helpotus, että saatiin sekä alkueristä yksi voitto että tämä. Saatiin lumipallo pyörimään oikeaan suuntaan. Nyt oli sekä onnea että vauhtia, Grönholm jatkoi.

Viidenneksi loppukilpailussa jätettiin puolustava maailmanmestari Timmy Hansen. Finaalin viimeinen oli norjalainen Renault-kuski Andreas Bakkerud.

Grönholmin tiimi saalisti siis kaksi palkintosijaa, mutta myös lunta tuli tupaan. Lauantaina toiseksi Tykkimäen radalla ajanut Juha Rytkönen selvisi omasta välierästään finaaliin, mutta hänelle langetettiin viime hetkillä viiden sekunnin aikasakko, koska hän oli ajanut radan ulkopuolella. Ilmeisesti kyseessä oli tilanne, jossa Rytkönen taisteli kolmostilasta Robin Larssonia vastaan välierän viimeisellä kierroksella radan ensimmäisessä mutkassa.

Suomalaisista myös Jere Kalliokoski oli mukana välierissä, mutta Ford-kuski jäi oman semifinaalinsa viimeiseksi.

Kristoffersson johtaa edelleen tuntuvalla erolla MM-sarjaa. Ekström on toisena ja Grönholm nousi kolmanneksi.

Kouvolan MM-rallicross, sunnuntain finaalin tulokset:
1. Niclas Grönholm   Hyundai
2. Mattias Ekström   Audi
3. Timur Timerzjanov  Hyundai
4. Johan Kristoffersson VW
5. Timmy Hansen     Peugeot
6. Andreas Bakkerud   Renault

Lue myös nämä

 • Uusimmat