Niclas Grönholmille pettymys – suomalaiskuski aiheutti ketjukolarin finaalissa

Niclas Grönholm ei yltänyt palkintokorokkeelle rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Belgiassa lauantaina. Grönholm sijoittui kisassa lopulta viidenneksi.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Grönholm starttasi Span radan kilpailuun taskussaan voitto edellisestä osakilpailusta Portugalista. Suomalaiskuljettaja löysi nopeasti hyvän vauhdin myös Belgiassa ja ajoi välierälähtönsä voittoon.

Grönholm starttasi finaaliin toisesta ruudusta ja sai kohtuullisen lähdön. Ensimmäisessä mutkassa hän kuitenkin ajautui ulkoradalle ja putosi neljänneksi.

Grönholm menetti mahdollisuudet huippusijoitukseen pian tämän jälkeen neulansilmämutkassa, jossa hän aiheutti ketjukolarin. Grönholm ajoi autollaan Kevin Hansenin perään, joka puolestaan törmäsi edessään olevaan Johan Kristofferssoniin. Lopulta Kristoffersson töytäisi vielä kisan kärjessä ajanutta Timmy Hansenia, joka spinnasi.

Timmy Hansen yritti nopeasti kääntää autonsa keulan oikeaan suuntaan, mutta törmäsi samalla Grönholmiin. Suomalaiskuljettaja pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa neljännellä sijalla perässään viimeiselle sijalle pudonnut Timmy Hansen.

Avauskierroksen dramaattisten tapahtumien jälkeen MM-sarjaa johtava Kristoffersson sai ajaa rauhassa kauden viidenteen voittoonsa. Kevin Hansen sijoittui toiseksi ennen kolmatta ruotsalaista, Gustav Bergströmiä, joka ylsi ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle MM-sarjassa.

Kristoffersson kasvatti MM-sarjan pistejohtonsa 33 pisteeseen ennen Kevin Hansenia. Grönholm on taulukossa viidentenä seitsemän pisteen päässä Hansenista.

– Olen pahoillani Timmyn puolesta, sillä hän oli todella hyvässä asemassa. ”Juna” puski perääni neulansilmässä, minkä jälkeen törmäsin häneen. Hän ei olisi ansainnut sitä, Kristoffersson sanoi.

– Otan kuitenkin pisteet vastaan. Tarvitsemme niitä, ruotsalaismestari lisäsi.

Tuomaristo otti finaalin jälkeen tutkintaan Grönholmin osuman Kevin Hanseniin avauskierroksella. Suomalaiselle mätkäistiin lopulta viiden sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet lopputuloksissa viidenneksi.

Belgiassa ajetaan vielä toinen rallicrossin MM-osakilpailu sunnuntaina.

Rallicrossin MM-sarja, Belgian 1. osakilpailun finaalin tulokset:

1. J. Kristoffersson (SWE) 2.45,670
2. Kevin Hansen      (SWE)   +4,837
3. Gustav Bergström  (SWE)   +5,757
4. Timmy Hansen      (SWE)   +8,546
5. Niclas Grönholm   (FIN)  +12,091

Juttua muokattu 9.10.2022 klo 8.56: Grönholm sai lopulta viiden sekunnin aikasakon.