Niclas Grönholmille pettymys MM-osakilpailun finaalissa – ruotsalaisille kolmoisvoitto

Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Niclas Grönholmin toiveet kauden toisesta voitosta rallicrossin MM-sarjassa murskautuivat Ranskan osakilpailun finaalin ensimmäisessä mutkassa.

Grönholm oli huikeassa iskussa välierästartissaan. Grönholm sai kakkosruudusta loistavan startin GRX-tiimin Hyundaillaan ja ajoi ylivoimaiseen erävoittoon.

Välierän ykköstila toi Grönholmille eturivin lähtöpaikan finaaliin Andreas Bakkerudin rinnalta. Bakkerud ja Grönholm tulivat rinnakkain ensimmäiseen mutkaan, ja norjalaiskuljettaja yritti jättää jarrutuksen viime hetkille. Parivaljakko otti hieman osumaa toisiinsa ja lopulta Bakkerudin jarrutus meni pitkäksi, minkä vuoksi myös Grönholm ajautui kauas parhaalta ajolinjalta.

Grönholm ja Bakkerud putosivat kärkisijoilta koko letkan hännille. Grönholm jäi lopulta finaalissa viimeiseksi eli kuudenneksi ja Bakkerud viidenneksi.

Ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton Loheacin radalla. Timmy Hansen ajoi ykköseksi ennen Anton Marklundia. Kevin Hansen taisteli kuudennesta lähtöruudusta kolmanneksi.

Bakkerud johtaa rallicrossin MM-sarjaa, mutta Hansenin veljekset Timmy ja Kevin ovat vain kahden pisteen päässä norjalaisesta. MM-sarjassa neljäntenä oleva Grönholm on 25 pistettä kärkeä jäljessä.

Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin kalustolla MM-sarjaan palannut Toomas Heikkinen jäi niukasti rannalle finaalista. Heikkinen sijoittui välierässään neljänneksi ja oli ensimmäinen finaalista pudonnut kuljettaja. Heikkinen saavutti kisaviikonlopun aikana yhden alkuerävaiheen voiton.

Team Hansen johtaa tallien MM-sarjaa 316 pisteellä. Grönholmin GRX:llä on kasassa 282 pistettä.

MM-kaudesta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Viimeistä edellinen kisa on ohjelmassa kahden viikon kuluttua Latviassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja