Quantcast

Niclas Grönholmille MM-pronssia dramaattisten käänteiden jälkeen

Niclas Grönholm ylsi lopulta rallicrossin MM-sarjan kolmostilalle.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Saksan Nürburgringillä. Grönholm ajoi sunnuntain finaalissa maaliin kolmantena, ja hetken näytti siltä, että toiseksi ajanut Kevin Hansen oli nousemassa lopullisessa MM-taulukossa hänen edelleen kolmanneksi yhden pisteen turvin.

– Yksi piste. Ei voi mitään. Kaikkemme yritettiin ja tänään vauhtimme oli ihan ok, Grönholm ehti jo harmitella tiedotteessaan.

Tulokset muuttuivat sunnuntai-iltana ”hovissa”. Hansenin Peugeot ei läpäissyt kilpailun loppukatsastusta, joten ruotsalaiskuljettajan suoritus hylättiin. Näin Grönholm nousi MM-pronssille.

Rallicrossin MM-sarjassa kilpailtiin täysin sähköisillä RX1e-autoilla tällä kaudella. Grönholm ajoi tänä vuonna ruotsalaisen CE Dealer -tallin kalustolla.

– Olimme heti ensimmäisestä kisasta alkaen kärkitallia perässä, ja vaikka pystyimme parantamaan autoamme kauden aikana, ero pysyi samana. Etenkin alkukaudesta olimme vastaantulijoita muille, Grönholm sanoi.

– Ensi kautta ajatellen kaikki kokemukset tulee käyttää hyödyksi. Tehdään autosta parempi ja myös kuskista. Ensi vuonna luokan autojen suorituskyky menee isoja harppauksia eteenpäin. Tänä vuonna yksi voitto, mutta tuloksellisesti ei oikein muuta kerrottavaa jäänyt.

Grönholm muistutti, että kilpailukykyinen kalusto on useamman tekijän summa.

– Vain yhtä asiaa parantamalla asia ei korjaannu. Hyvän balanssin omaava nopea rallicrossauto on aina monen eri tekijän summa, joten meillä on talven aikana työtä tehtävänä.

Rallicrossin ruotsalaistähti Johan Kristoffersson otti voiton kauden päätöskisassa Saksassa. Kristoffersson oli varmistanut tämän kauden mestaruuden jo aiemmin.

Ruotsalainen Timmy Hansen oli loppupisteissä toinen ennen Grönholmia.

Katso alta kooste kauden päätöskisan tapahtumista. MM-sarjan lopullinen pistetaulukko on videon alla.

Rallicrossin MM-sarjan loppupisteet:

1. Johan Kristoffersson 182
2. Timmy Hansen 136
3. Niclas Grönholm 130
4. Ole Christian Veiby 124
5. Kevin Hansen 123
6. Gustav Bergström 107
7. Klara Andersson 102
8. Rene Münnich 78

Lue myös nämä

  • Uusimmat