Niclas Grönholmille karvasta kalkkia finaalissa – ruotsalaisveljeksille kaksoisvoitto

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm joutui tyytymään neljänteen sijaan rallicrossin MM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Barcelonassa.

Kauden avauskisassa toiseksi sijoittunut Grönholm starttasi finaaliin kolmosruudusta, mutta norjalaiskuljettaja Andreas Bakkerud puristi inkoolaisen edelle ensimmäisessä mutkassa. Neljänneksi pudonnut Grönholm teki taktisen ratkaisun ja koukkasi Hyundaillaan jokerilenkille heti ensimmäisellä kierroksella.

Grönholm pääsi loistavaan vauhtiin tyhjällä radalla ja pitkään näytti siltä, että hänellä on mahdollisuudet nousta kilpailussa jopa toiseksi. Grönholmin taktiikka meni kuitenkin pilalle, kun hän jämähti latvialaiskuljettaja Janis Baumanisin taakse. Grönholm ei päässyt ohi latvialaisesta ja menetti aikaa.

Kevin Hansen ja Bakkerud kävivät jokerilenkillä myöhemmin ja pystyivät pitämään Grönholmin takanaan. Grönholm jäi lopulta 0,7 sekuntia kolmanneksi sijoittuneesta Bakkerudista.

Ruotsalaisveljekset Timmy ja Kevin Hansen korjasivat kaksoisvoiton Barcelonassa. Isoveli Timmy Hansen oli uskomattomassa iskussa, sillä hän voitti kaikki neljä alkuerää, välierän ja finaalin. Aiemmin vastaavaan temppuun rallicrossin MM-sarjassa on pystynyt vain kaksi kuljettajaa – Bakkerud ja Johan Kristoffersson.

Kauden avauskisan voittanut Kevin Hansen piti paikkansa MM-sarjan kärjessä ennen Grönholmia, joka on kahdeksan pistettä jäljessä ruotsalaista. Timmy Hansen nousi MM-pisteissä kolmanneksi.

Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi menetti tallien MM-sarjan kärkipaikan Team Hansenille. Tiimien välinen ero on 18 pistettä.

RX2-luokassa suomalaiskuljettajat Jesse Kallio ja Sami-Matti Trogen olivat hyvässä iskussa. Kallio ajoi finaalissa kolmanneksi ja Trogen neljänneksi. Luokkavoittoon ajoi ruotsalainen Oliver Eriksson.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Belgiassa Span radalla 11.-12. toukokuuta.

Supercar-luokan finaalin tulokset:
1. Timmy Hansen     4.31,584
2. Kevin Hansen     4.34,367
3. Andreas Bakkerud 4.34,982
4. Niclas Grönholm  4.35,685
5. Cyril Raymond    4.38,196
6. Janis Baumanis   4.39,095

Lue myös nämä

  • Uusimmat