Quantcast

Niclas Grönholmille iso helpotus – ”Joka ilta on mietitty, että mitä v***ua me tehdään”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm pääsi sunnuntaina juhlimaan uransa kolmatta osakilpailuvoittoa rallicrossin MM-sarjassa.

Grönholmille ja hänen isänsä Marcus Grönholmin GRX-tallille huipputulos oli iso helpotus. Kauden avauskisoissa Ruotsissa Hyundai i20 Supercar ei ollut ollut huippuiskussa, mutta Kouvolassa vauhtia oli enemmän.

– Nyt on huojentunut fiilis koko touhusta. Ihan oikeasti on ollut aika vaikeaa. Joka ilta on istuttu alas ja mietitty, että mitä vittua me tehdään, Grönholm kertoi voitokkaan kisan jälkeen.

– Kaikkien mielipiteet ovat vähän erilaisia tiimin sisällä. Ei oikein tiedetä, mihin suuntaan pitäisi mennä.

Uudet iskunvaimentimet ovat tuottaneet päänvaivaa GRX-tiimille kauden avauskisoissa.

– Se on selvää, että vielä on töitä tehtävänä. Emme ole kuivalla kelillä siellä, missä me haluaisimme olla. Tämä lopputulos ei välttämättä kerro koko totuutta. Olemme olleet hieman masentuneita, koska tavoitteet ovat korkealla, Grönholm sanoi.

Märällä kelillä ajetussa finaalissa Grönholm sai hyvän startin ja ohitti ensimmäisessä mutkassa lajin supertähden Johan Kristofferssonin. Ruotsalaiset Kristoffersson ja Mattias Ekström hiillostivat Grönholmia läpi kisan, mutta suomalaiskuski piti varmalla ajolla kilpakumppanit takanaan.

– Se oli motto, että ensimmäisessä tai toisessa mutkassa on pakko päästä ohi. Muuten Johan olisi taas ajanut seitsemän sekunnin voittoon. Otin iisisti sisälinjoja nuollen. Tiesin, ettei kukaan tule ulkoa ohi.

Grönholm kurvasi jokerilenkille viimeisellä kierroksella. Taktiikka oli onnistunut, sillä hän pystyi pitämään kärkipaikan hallussaan. Ekström ajoi tasaisessa kisassa toiseksi ennen GRX:n Timur Timerzjanovia, joka ohitti Kristofferssonin viime metreillä.

– En tiennyt juuri mitään tilanteesta, kun menin jokerille. Kun olin kääntänyt rengasvallin ympäri, näin jonkun tulevan. Jussi (GRX:n tiimipäällikkö Pinomäki) huusi radioon, että nyt tiukkana. Menin kanttarin päältä niin paljon kuin pystyin, Grönholm kertasi kisan ratkaisuhetkiä.

Grönholm nousi MM-sarjan pisteissä kolmanneksi Kristofferssonin ja Ekströmin perään. GRX on tallien välisessä MM-taistossa kolmantena.

Kauden kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Latviassa kolmen viikon kuluttua.

Lue myös: Niclas Grönholmilta jäätävä suoritus! Voitto Kouvolan MM-rallicrossissa

Lue myös nämä

  • Uusimmat