Niclas Grönholm uudesta Hyundai-ajokistaan: Kaikki näyttää hyvältä paperilla

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm kilpailee Hyundai i20 -autolla. Kuva: GRX TANECO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholmin pääsee ajamaan uudella autolla rallicrossin MM-sarjassa tulevalla kaudella.

Marcus Grönholmin johtama GRX-talli tiedotti tiistaina, että se kilpailee tänä vuonna Hyundai i20 -autoilla, jotka suomalaistiimi hankki Hyundain WRC-tallilta. GRX-kuskeina ajavat rallilegendan poika Niclas Grönholm sekä venäläinen Timur Timerzjanov.

Talli on paiskinut kovasti töitä, jotta entisistä WRC-autoista saadaan muokattua huippuluokan rallicrossajokki.

– Kaikki näyttää hyvältä paperilla uuden auton suhteen ja kaikki, mitä minulle on kerrottu pajalla, on jännittävää. En epäile hetkeäkään, ettemmekö olisi kilpailukykyisiä, Niclas Grönholm arvioi.

Grönholm, 21, väläytti lupaava vauhtia viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Saksan osakilpailussa hän ylsi Ford Fiestalla viidenneksi, mikä on suomalaisen toistaiseksi paras sijoitus MM-sarjassa.

– Viime vuonna monessa kisassa vauhtini oli hyvää, mutta lähtöjen kanssa oli ongelmia. Olemme tehneet töitä tämän ongelman kanssa talven aikana ja tutkineet, miten istun autossa ja millaiset ovat polkimien kulmat. Olen ajanut talven aikana aika paljon parantaakseni heikkouksiani. Olen kokeillut ja säätänyt sitä, miten vien autoa tiukoissa mutkissa, Grönholm taustoittaa.

Grönholmin uusi tallikaveri Timerzjanov on voittanut kaksi Supercar-luokan Euroopan mestaruutta. Timerzjanovilla on huomattavasti enemmän kokemusta kuin venäläistä kymmenen vuotta nuoremmalla Grönholmilla.

– Kilpailukykyinen tallikaveri on minulle suurin juttu alkavalla kaudella. Timur on erittäin kokenut ja minulle on hyvä, kun on joku hyvä, johon voin verrata dataa ja voimme auttaa toisiamme. Uskon, että homma toimii hyvin ja olen erittäin positiivinen tulevan suhteen.

Timur Timerzjanov, Marcus Grönholm ja Niclas Grönholm
Timur Timerzjanov, Marcus Grönholm ja Niclas Grönholm. Kuva: GRX TANECO

Lue myös nämä