Quantcast

Niclas Grönholm tutulla automerkillä rallicrossin MM-sarjaan – ajotuntumaa haetaan rallin SM-karkeloista

Viime vuonna rallicrossin MM-sarjassa kolmanneksi ajanut GRX Teamin Niclas Grönholm pitää ajo- ja kilpailutuntumaa yllä ensi viikonloppuna ajettavassa rallikauden toisessa SM-osakilpailussa Riihimäellä.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm hakee jälleen tuntumaa rallin SM-sarjasta. Rallicrossissa alla on kuitenkin VW:n sijaan Hyundain kalusto. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin tuleva MM-kausi käynnistyy vasta heinäkuun alussa, joten Grönholm haluaa notkistella ajoranteita sisarlajin puolella.

Grönholm osallistuu alkavalla kaudella sähköautoilla kilpailtavaan uuteen MM-sarjaan. Suomalaiskuljettajan käyttöön on tilattu uusi täyssähköpaketti. 

Inkoolainen kertoo, että sähköpaketti sisältää innovatiivisella jäähdytysjärjestelmällä varustetun 52,65 kWh:n akuston, 250 kW:n sähkömoottorit auton molemmille akseleille ja kaksi invertteriä. 670 hevosvoimaa tuottava kokonaisuus asennetaan yhteistyössä ranskalaisen kori- ja turvakaarivalmistaja Matter Motorsportin ja itävaltalaisen Kreisel Electricin kanssa viime vuodesta tuttuun Hyundai i20 -rallicrossautoon.

– Emme pura valmista rallicrossautoa, vaan rakennamme sähköautomme samaan konseptiin. Mutta ei mennä asioiden edelle. Toivotaan, että toimitusaikataulu pitää ja pääsemme keväällä hommiin, Grönholm kertoo.

Tätä ennen Grönholm pitää ajo- ja kilpailutuntumaa yllä ajamalla tulevana viikonloppuna Riihimäen SM-rallissa Skoda Fabia Rally2 -autolla. Kartanlukijana toimii Antti Linnaketo

– Oli taas nopea päähänpisto, että lähdemme ajamaan. Hauskaa lähteä kilpailemaan, mutta haastavaa rallin ajaminen taas tauon jälkeen on. Kun ajaa yhden rallin vuodessa, niin nuotin teko tuottaa eniten ongelmia. Pitäisi sisäistää nopeasti, mitä kakkosohjaajalle kirjoitettavaksi pyytää. Lähdemme reitille ilman tulostavoitteita, teemme nuoteistamme mahdollisimman yksinkertaiset, ajamme omaa vauhtiamme ja pidämme hauskaa, Grönholm summaa.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy tänä vuonna vasta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsista, joten rallin ajaminen toimii tauon aikana hyvänä harjoitteena.

– Ralli on hyvä harjoittelumuoto rallicrossiin. Rallissa pitää heti ensimmäisestä metristä alkaen ajaa kovaa ja se edesauttaa rallicrosskauden alussa nopeammin vauhtiin pääsemistä. Pitäisi ajella ralleja vielä vain lisää, niin ne auttaisivat enemmän, Grönholm muistuttaa.

Katso alapuolelta viime vuoden rallicrossin MM-sarjan loppuhuipennuksen ratkaisuhetket.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393940″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat