Quantcast

Niclas Grönholm kolmas lauantain alkuerissä, synttärisankari Juha Rytkösellä nousujohteinen päivä

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @world/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuski Niclas Grönholm oli lauantain alkuerien kolmanneksi paras Ruotsin MM-rallicrossissa Höljesissä. 

Inkoolainen ajoi avauserässä kolmanneksi ja oli toisten erien neljänneksi nopein. Audin Johan Kristoffersson sekä Peugeotin Timmy Hansen dominoivat lauantain alkueriä nakuttaen molemmat sijat yksi ja kaksi.

– Se oli tosi hyvä veto. Olen onnellinen, että sain käännettyä auton ensimmäisessä mutkassa, koska olin menossa ihan väärään suuntaan. On hienoa voittaa, jälkimmäisen erän voittanut Hansen kommentoi.

Grönholmin tallikaveri, unkarilainen Krisztian Szabo oli toisissa erissä kolmanneksi nopein voittaen oman eränsä. Kokonaistilanteessa Szabo on neljäntenä.

– Oli kyllä veto hyvä. Saimme hyvän startin ja sitten keskityin vain pitämään vauhtia yllä. En kuitenkaan ottanut mitään riskejä vielä, joten tämä on lupaavaa huomista ajatellen, Szabo totesi.

Audin Enzo Ide on kaksien ensimmäisten erien jälkeen kokonaistilanteessa viidentenä ennen Kevin Hansenia ja Peter Hedströmiä.

Suomalaisen Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla ajava Juha Rytkönen kolhi oikean etupyörän ripustuksia jo ensimmäisen erän avaushypyssä, eikä päässyt erää maaliin saakka. Suonenjokinen kuitenkin kohenteli asemiaan toisissa erissä, joissa hän oli kuudenneksi paras.

Kokonaistilanteessa Rytkönen on yhdeksäntenä. Erot pistetilanteessa ovat kuitenkin vielä äärimmäisen tasaiset. Rytkönen juhli Höljesin klassikkokisassa lauantaina 30-vuotissynttäreitään.

Sunnuntaina Höljesissä ajetaan vielä kahdet alkuerät sekä semifinaali ja loppukilpailu.

Ruotsin MM-rallicross, tilanne 2/4 alkuerän jälkeen: 

1. Timmy  Hansen     Peugoet 95
2. Johan  Kristoffersson Audi  95
3. Niclas Grönholm    Hyundai 82
4. Krisztian Szabo    Hyundai 80
5. Enzo Ide       Audi  76
6. Kevin Hansen     Peugeot 75
7. Peter Hedström    Hyundai 75
8. Kevin Abbring     Renault 73
9. Juha Rytkönen     Ford  71
10. Attila Mozer     Ford  69

Lue myös nämä

 • Uusimmat