Quantcast

Niclas Grönholm johtaa toisten alkuerien jälkeen – myös Rytkönen kärkikamppailussa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tallin Niclas Grönholm yltyi kovaan kyytiin Kouvolan MM-rallicrossin sunnuntain osakilpailun toisissa alkuerissä. Grönholm nappasi erien nopeimman ajan Peugeotin Kevin Hansenia ja tallikaveri Timur Timerzjanovia. 

Sunnuntaiaamun ensimmäisissä alkuerissä Grönholm oli kahdeksas, mutta toisten erien voitto nosti suomalaisen alkuerien pistetilanteessa kärkeen. Toisena on Kevin Hansen ja kolmantena Audin Mattias Ekström.

Lauantain kaikki erät voittanut Volkswagenin ruotsalaiskuski Johan Kristoffersson vei nimiinsä sunnuntain ensimmäiset erät, mutta toisissa erissä tuli ensimmäinen kauneusvirhe muuten täydelliseen sarjaan. Kristoffersson oli toisissa erissä vasta 14. nopein. Vuosien 2017 ja 2018 maailmanmestari on toisten erien jälkeen pistetilanteessa neljäntenä.

Eilen uransa ensimmäisessä MM-rallicrossissa upeasti toiseksi ajanut Juha Rytkönen aloitti myös sunnuntain vahvasti. GRX-tiimiltä Hyundai i20 Supercarin vuokrannut Rytkönen oli ensimmäisten erien neljäs ja toisten erien kuudes. Pistetilanteessa Rytkönen on

Fordilla ajava Jere Kalliokoski onnistui hienosti toisissa erissä ollen viides. Kokonaistilanteessa Kalliokoski on 11. sijalla.

Niin ikään Fordeja ohjastavat Jani Paasonen ja Atro Määttä jäänevät alkuerävaiheeseen myös sunnutnaina. Paasonen on 15:s ja Määttä viimeinen eli 19:s.

Sunnuntaina ajetaan vielä yhdet alkuerät. Semifinaalit ja loppukilpailu ajetaan kello 16.00 alkaen.

Kouvolan MM-rallicross sunnuntaina, tilanne 2. alkuerien jälkeen:
1. Niclas Grönholm   Hyundai 86
2. Kevin Hansen     Peugeot 82
3. Mattias Ekström   Audi  82
4. Johan Kristoffersson VW   80
5. Juha Rytkönen    Hyundai 78
6. Timmy Hansen     Peugeot 76
7. Timur Timerzjanov  Hyundai 75
8. Timo Scheider    Seat  73
9. Robin Larsson    Audi  72
10. Andreas Bakkerud  Renault 72
11. Jere Kalliokoski  Ford  71
12. Anton Marklund   Renault 68
-----------------
16. Jani Paasonen    Ford  55
19. Atri Määttä     Ford  50

Lue myös nämä

 • Uusimmat