Quantcast

Niclas Grönholm jäi jälleen palkintosijojen ulkopuolelle – ”Oli kaikenlaista säätöä”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX Taneco -tallin Niclas Grönholmin saldoksi kertyi kaksi viidettä sijaa rallicrossin MM-sarjan osakilpailuissa Latvian Riiassa viikonloppuna.

Grönholm oli sekä lauantaina että sunnuntaina finaalissa viides. Tämä ei suomalaista oikein tyydyttänyt.

– Ei vaan ollut meidän viikonloppu. Vähän oli kaikenlaista säätöä molemmissa osakilpailuissa. Vauhti kyllä riitti, mutta lähdöissä jäin ehkä hieman tai siis juuri ratkaisevan vähän ja se ratkaisi, Grönholm summasi kauden viidettä ja kuudetta osakilpailua.

Sunnuntaina Grönholm lähti alkuerien ja semifinaalin jälkeen viidenneltä paikalta finaaliin. Grönholm onnistui startissa ja pääsi työntymään kolmanneksi, mutta palkintokorokkeelle hänellä ei ollut lopulta asiaa.

– Kyytiä tuntui olevan riittämiin, mutta hiukan oli epäonnea matkassa, ja sitten edessä Johan Kristoffersson ajoi jotenkin hiljaa tultuaan jokerilta eteen. Näissä pitää olla pikkaisen onneakin, että kaikki onnistuu, Grönholm totesi.

Lauantaina Grönholm oli alkuerien ykkönen ja semifinaalissaan toinen. Finaalissa kaikki ei onnistunut ja sijoitus jäi viidenneksi.

– Lähdöt olivat loppujen lopuksi omalta kohdalta aika ok, mutta ei ihan sitä parasta. Täällä Riiassa näytti, että Audit olivat keksineet jotain uutta – sen verran kovia oli heidän starttinsa, Grönholm sanoi viitaten Mattias Ekströmin ja Robin Larssonin suorituksiin.

Ekström voitti sunnuntain osakilpailun ja oli lauantaina kakkonen. Toinen ruotrsalainen Johan Kristoffersson puolestaan voitti lauantaina ja oli sunnuntaina kakkonen. Kaksikko onkin kärkisijoilla MM-sarjan pisteissä. Kristfferssonilla pisteitä on 166 ja Ekströmillä 149. Grönholm on kolmantena 117 pisteellä.

MM-sarja jatkuu kuukauden kuluttua Barcelonassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat