Quantcast

Niclas Grönholm ei sulattanut tuomariston päätöstä – ”Mitä siinä olisi pitänyt tehdä?”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @world/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan Höljesin osakilpailu Ruotsissa päättyi GRX-SET -tiimin Niclas Grönholmilta toistamiseen kahdeksanteen sijaan.

Rallicrossin MM-sarja ei ole lähtenyt Niclas Grönholmilta odotetusti käyntiin. Sarjan kahdessa ensimmäisessä MM-osakilpailussa Grönholmin matka päättyi molemmissa semifinaaliin. MM-sarjan avausosakilpailussa Barcelonassa suomalaiskuljettaja kolattiin päin betoniaitaa ja Ruotsin Höljesissä jokerilenkillä ulos radalta, josta tuomaristo määräsi Grönholmille viiden sekunnin aikasakon.

Rangaistuksen takia semifinaalin kakkospaikka vaihtui sijaan kuusi, joka merkitsi jäämistä finaalin ulkopuolelle.

– En sulata aikasakkoa. Ajoin ensimmäisenä jokerilenkille ja Peter (Hedström) ajoi minua päin. Järjestäjä oli kastellut radan ja mutka oli todella liukas. Tiesin sen, mutta kaveri ei ja hän työnsi minut sinne mutaan, josta autoa ei enää pystynyt kääntämään ratapoijun vasemmalle puolelle.

– Me emme kumpikaan voittaneet siinä mitään vaan hävisimme molemmat nahistelussa jo niin paljon aikaa, että se olisi pitänyt riittää. Kukaan ei sanonut, mitä olisi pitänyt tehdä. Pysäyttää ja peruuttaa takaisin radalle? Ei ollut eka kerta Höljesissä. Kaudella 2019 Timmy Hansenin kanssa finaalilähdössä sama paikka ja sama rangaistus minulle.

Grönholm kertoo, että Höljesin kisa oli häneltä nousujohteinen.

– Ensimmäisessä alkuerässä reagoin hitaasti lähtövaloon ja jäin kolmanneksi. Kolmessa seuraavassa alkuerässä reagointini ja autoni liikkeellelähtö lähtöviivalta parani koko ajan. Alkuerissä en päässyt kertaakaan ajamaan omaa ajoani. Aina tuli pientä osumaa. Neljännessä alkuerässä inhimillisen erehdyksen takia laskimme kierrokset väärin ja unohdimme ajaa jokerilenkin. Se ratkaisi sen, että emme päässeet semifinaalissa eturiviin.

Grönholm sanoo, että MM-kärki karkasi lopullisen tuntuiseen yli 30 pisteen johtoon.

– Sitä on todella vaikea ajaa enää kiinni, mutta totta kai, kisoja on jäljellä ja loppuun asti yritetään.

Ruotsin MM-osakilpailun voittoon ajoi isäntämaan Timmy Hansen ennen velipoikaansa Keviniä. Kolmas oli Renaultin Kevin Abbring.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Lohéacin rallicrossradalla Ranskassa.

Lue myös nämä