Niclas Grönholm avaa kautensa kovassa seurassa – haastaa supertähden viikonloppuna

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm ajaa kauden ensimmäiset kilpailunsa viikonloppuna, kun kansainvälinen RallyX Nordic sarja jatkuu Ruotsin Höljesissä.

Höljesissä ajetaan viikonloppuna kaksi osakilpailua, joihin Grönholm starttaa GRX-tiimin Hyundai i20 Supercarilla. Lähtöviivalla on tukku kovia nimiä, jotka suomalaistähti pääsee haastamaan.

Rallicrossin kolminkertainen maailmanmestari ja lajin todellinen supertähti Johan Kristoffersson oli mukana RallyX Nordicin avauskisoissa Tanskan Nysumissa ja hän kilpailee myös Höljesissä Volkswagenillaan. Kristoffersson johtaa sarjaa ennen Ruotsin kisaviikonloppua.

Jamaikalainen Fraser McConnell voitti kauden ensimmäisen kisan Nysumissa ja hän tavoittelee menestystä jälleen tulevana viikonloppuna. Höljesissä nähdään myös ruotsalainen Anton Marklund, joka voitti rallicrossin Euroopan mestaruuden vuonna 2017.

Grönholmin tallikaverina ajaa unkarilainen Krisztian Szabo, joka edusti viime kaudella GRX-tallia neljässä MM-osakilpailussa. Marcus Grönholmin johtama GRX ei ole vielä vahvistanut lopullista kokoonpanoaan tämän vuoden MM-sarjaan, mutta Szabon mukanaolo Höljesissä saattaa tarkoittaa sitä, että hän ajaa GRX:n Hyundailla myös MM-sarjassa.

Höljesissä tehdään historiaa, sillä polttomoottoreilla varustetut Supercar-luokan autot ja sähköautot kilpailevat ensimmäistä samassa luokassa. Henri Haapamäki starttaa pääluokkaan Jani Paasosen johtaman SweepBank-tiimin täyssähköisellä Ford Fiestalla.

Lue myös: Suomalaiskuljettaja saa täyssähköisen kilpurin historialliseen rallicross-kisaan – ”Ei tarvinnut kauaa miettiä”

Myös Manfred Stohlin tiimi on ilmoittanut kisaan sähköisen Fiestan, mutta kuljettajan nimeä ei ole vielä julkistettu.

Suomen Tommi Hallman starttaa pienemmän Supercar Lites -luokan pistejohtajana Höljesin osakilpailuihin. Hallman nappasi avauskisoissa Tanskassa voiton ja kolmossijan.

Rallit.fi pääsi viime vuonna suomalaisen Ferratum Teamin sähköisen rallicross-auton kyytiin. Katso alta, miten toimituspäällikkö Aki Hietavala reagoi Juha Rytkösen ohjastaman sähkö-Fiestan kiihdytykseen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä