Quantcast

Niclas Grönholm alkuerien neljäs Barcelonan MM-rallicrossissa, myös Juha Rytkönen välieriin

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @world/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Hyundai i20 Supercarilla ajava Niclas Grönholm oli neljänneksi paras rallicross-kauden 2021 avauskilpailun alkuerissä. 

Grönholm ajoi perjantain ja lauantain neljässä alkuerässä kahdesti viidenneksi ja kaksi kertaa neljännelle tilalle. Inkoolainen ei ollut täysin tyytyväinen autoonsa, eikä ollut myöskään Niclaksen isä, tiimipäällikkö Marcus Grönholm.

– Niclas ei ole tyytyväinen, emmekä mekään. Välierissä kaikki on mahdollista. Toivoimme vähän enemmän, mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme tällä radalla ongelmissa. Lupaan, että olemme seuraavissa kisoissa paremmissa vauhdissa, GRX-tiimin tallipomo Marcus Grönholm totesi RX+ -palvelun lähetyksessä.

– Tavoite on tietenkin finaalissa. Katsotaan, miten käy. Nyt on jo vähän viileämpää. Se auttaa, ”Bosse” jatkoi.

Volkswagenin Audiin täksi kaudeksi vaihtanut Johan Kristoffersson oli kaikissa erissä nopein, mutta ruotsalaisen ensimmäisen erän tulos hylättiin, koska tiedonkeruulaite ei ollut autossa kytkettynä. Kristoffersson oli silti alkuerien jälkeen pisteissä kuudenneksi paras.

– Jätkät tekevät tiimissä kovasti töitä ja vastaavat kaikkiin pyyntöihini. Olemme todella tyytyväisiä vauhtiin. Se on parantunut koko ajan, Kristoffersson tokaisi.

Alkuerien jälkeen johdossa ovat Hansenin veljekset Timmy ja Kevin.

– Johanin pitäisi olla johdossa, mutta tällaista rallicross on. Olen tyytyväinen, mutta haluan enemmän. Haluan, että olemme nopeimpia, Timmy Hansen kertoi.

Kevin Hansen koki viimeisessä erässä teknisiä ongelmia, jonka myötä Seatin Timo Scheider nousi vain pisteen päähän nuoremmasta Hansenista. Grönholmin tallikaveri Krisztian Szabo oli alkuerien viidenneksi paras.

Betomik Racingin Ford Fiesta Supercaria komentava Juha Rytkönen selvisi myös välieriin. Rytkönen lähtee kuitenkin heikommalta lähtöpaikalta semifinaaleihin oltuaan alkuerien yhdeksäs.

Barcelonan MM-rallicross, pisteet 4/4 alkuerän jälkeen:
1. Timmy Hansen Peugeot   185
2. Kevin Hansen Peugeot   163
3. Timo Scheider Seat    162
4. Niclas Grönholm Hyundai  158
5. Kriszitan Szabo Hyundai  153
6. Johan Kristoffersson Audi 150
7. Rene Münnich Seat     144
8. Kevin Abbring Renault   143
9. Juha Rytkönen Ford    142
10. Enzo Ide Audi      133
11. Tamas Karai Audi     132
12. Oliver Bennett Mini   131

Lue myös nämä

 • Uusimmat