Quantcast

Neuville kyykytti maailmanmestari Tänakin Alba-rallissa – ”Näin automme pitää toimia”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville oli nopein Rally di Alban yhteydessä sunnuntaina ajetussa WRC-autojen koitoksessa. Belgialainen löi puolustavan maailmanmestarin ja tiimikaverinsa Ott Tänakin 22,4 sekunnilla yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa rallissa.

Kaksikosta Tänak oli kisannut kertaalleen Viru-rallissa, mutta kyseinen kisa ajettiin soralla. Neuvillelle Alba-asvalttiralli oli ensimmäinen kisakosketus WRC-autoon sitten maaliskuun Meksikon MM-rallin. Paluu oli huikea, sillä Neuville tykitti kahdeksalle pätkälle pohjat.

– Olipa erityisen mukava ajaa. Fiilis oli loistava heti ensimmäisestä pätkästä lähtien. Teimme joitain muutoksia, joita en aio teille kertoa. Kaikki uudet osat toimivat kuitenkin hyvin, Neuville summasi ajopäivän Dirtfishille.

– Minusta tuntuu, että näin automme pitää toimia, sillä se pelitti erittäin hyvin. Aikamme olivat läpi päivän hyviä ja olimme nopeita. Olen tyytyväinen suoritukseeni kuten myös kartturini Nicolasin (Gilsoul) tekemiseen.

Katso alta, miten Neuville testasi Hyundain WRC-autoa kesäkuussa Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342504″ ap mute]

Neuville ja Tänak tekivät tiivistä yhteistyötä koko rallin ajan.

– Me vaihdoimme osia autojen välillä kisan aikana. Annoimme samankaltaista palautetta uusista osista. Nyt meidän on pidettävä hyvä palaveri, jotta voin mennä takaisin kotiin mukanani tärkeää palautetta autosta. Sitä kautta voin taistella tulevissa MM-ralleissa mestaruudesta, Neuville uhosi.

Hyundain tehdaskuskien takana kolmanneksi WRC-autojen kisassa sijoittui nuori ranskalainen Pierre-Louis Loubet, joka hävisi Neuvillelle 55,5 sekuntia. Tallipomo Andrea Adamo oli rallin antiin tyytyväinen.

– Voin sanoa kaksi asiaa, mitkä olen oppinut tänä viikonloppuna. Thierry ja Ott olivat jälleen erittäin keskittyneitä, kuten olemme tottuneet heidät näkemään testeissä. Toiseksi voin sanoa, että Loubet oli erittäin nopea. Ero tehdaskuskeihin oli pienempi kuin Rooman EM-rallissa viikko sitten. Se oli iso askel eteenpäin häneltä, Adamo totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat