Neuville ei haikaile voittoa – ”Minä keskityn vain Ogierin ja Tänakin vauhtiin”

Thierry Neuville. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville taistelee tälläkin kaudella tiukasti rallin maailmanmestaruudesta. Viiden osakilpailun jälkeen Neuville on MM-sarjassa toisena kymmenen pistettä Fordin Sebastien Ogieria perässä.

MM-pisteistä taistellaan tällä viikolla Pohjois-Portugalissa. Belgi ei haikaile pohja-aikoja, vaan aikoo jälleen kerran tarkkailla pahimpien kilpakumppaniensa Ogierin ja Toyotan Ott Tänakin vauhtia.

– Minä keskityn vain Ogierin ja Tänakin vauhtiin. Yritän pitää heidät takana. Se on kaikkein tärkein tavoite tänä viikonloppuna ja se on olennaista MM-sarjan kannalta. Me haluamme voittaa mestaruuden ja siksi tavoite on jälleen sama, Neuville summasi Rallit.fille kisan kynnyksellä.

Neuville uskoo, että sorateillä tien puhdistus näyttelee suurta roolia perjantain kahdeksalla erikoiskokeella. Kärkikolmikko tekee suurimman työn irtosoran suhteen.

– En osaa sanoa, ketkä täällä tulee taistelemaan voitosta. Paljon riippuu siitä, miten paljon irtosoran putsaus vaikuttaa perjantaina. Me kärjessä ajavat tulemme siitä kärsimään, mutta on vaikea ennustaa, kuinka paljon se todellisuudessa syö aikaa, Neuville

– Uskon, että takaa tulevat ajavat kovempaa kuten esimerkiksi (Jari-Matti) Latvala, (Kris) Meeke ja (Hayden) Paddon. He pystyvät kaikki ajamaan voitosta. Meidän kannalta on tärkeää säilyttää hyvät asetelmat perjantaina, jotta voimme iskeä sitten takaisin voittotaisteluun lauantaina, Neuville jatkoi.

Portugalissa ajetaan likipitäen samat erikoiskokeet kuin viime vuonna. Pätkät ovat tuttuja, mutta muutoksia on tehty teiden kuntoon.

– Pätkät ovat aikalailla samoja kuin aiemmin. Kisajärjestäjä on kuitenkin tehnyt paljon teiden suhteen putsausta ja ne ovat nyt tosi pehmeitä sekä leveitä. Myös hiekkaa on paljon enemmän kuin aiemmin, joten liukasta varmasti on. Nyt ei ole niin teknistä, Neuville summasi.

Lue myös nämä