Quantcast

Neljä suomalaiskuskia Belgian MM-ralliin, myös Max Verstappenin isä mukana

Yhteensä 88 kilpailijaparia osallistuu Belgian MM-ralliin elokuun puolivälissä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Belgian MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ypresin kaupungin ympäristössä ajettavaan kilpailuun osallistuu yhteensä kymmenen Rally1-luokituksen hybridikilpuria. Suomalaisista ykköskategorian autolla ajavat Toyotan Kalle Rovanperä sekä Esapekka Lappi.

Toyota GR Yaris Rally1 -autoa ohjastavat lisäksi Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Hyundain hybridikilpuria komentavat puolestaan Ott Tänak, Thierry Neuville ja Oliver Solberg. M-Sport Fordin Puman ratissa nähdään Craig Breen, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet ja Gus Greensmith.

Rally2-luokituksen autoja lähtöviivalla on mukavasti, yhteensä 37 kappaletta. WRC2-luokan pisteistä suomalaiskuskeista ajaa Fordilla Jari Huttunen. Vastaansa Belgian MM-rallin puolustava luokkavoittaja saa muun muassa Andreas Mikkelsenin, Yohan Rosselin ja Georg Linnamäen.

Citroenin C3 Rally2 -autolla kisaan osallistuu F1-mestari Max Verstappenin isä Jos Verstappen, joka tunnetaan poikansa tavoin paremmin formuloista. Verstappen Senior aloitti ralliuransa tänä vuonna ja on ajanut aiemmin kolme kansallista kisaa Belgiassa.

Rally3-luokituksen Ford Fiestalla Belgiassa kaasuttelee Sami Pajari, vaikka kisa ei kuulu junioreiden MM-sarjaan, mikä on lahtelaisen pääsarja tänä vuonna. Pajari hakee kuitenkin kartturinsa Enni Mälkösen kanssa kokemusta tulevia vuosia ajatellen.

Belgian rallissa MM-tasolle palaa myös Hyundai-kuski Neuvillen ex-kartturi Nicolas Gilsoul, joka istuu Skoda Fabia Rally2 Evon kyydissä Gino Buxin aisaparina. Neuville laittoi Gilsoulin ulos kauden 2021 kynnyksellä ja sen jälkeen belgialaiselle nuottia on lukenut Martijn Wydaeghe.

Neuville voitti viime vuonna kotirallinsa ja on myös tämän vuoden kisassa suurin ennakkosuosikki. Fordin Breen on niin ikään kokenut Ypres-rallin kävijä ja ajoi jo viime vuonna toiseksi. Rovanperä oli viime elokuussa Belgiassa kolmas.

Belgian MM-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.

Osallistujalistan kokonaisuudessaan löydät tämän linkin kautta.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat