Quantcast

Näin rallitähden täyssähköinen kilpuri lennättää soraa – ”Ääntä on tulossa”

Hyundai Kona EV. Kuva: Graeme Murray Photography
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusiseelantilaisen Hayden Paddonin tiimin kehittämä täysin sähköinen ralliauto on sähäkkä menopeli – ainakin videomateriaalin perusteella.

Paddon Rallysport esitteli Hyundai Kona EV -ralliauton viime marraskuussa ja tiimi on jatkanut tiiviisti kilpurin kehitystyötä. Tavoitteena on, että autolla pystytään ajamaan täysimittaisia ralleja tulevaisuudessa.

Lue myös: Entinen WRC-tähti esitteli täysin sähköisen ralliauton (video) – ”Tämä on ehdottomasti rallin uusi aikakausi”

Paddon on julkaissut videon, jolla auton suorituskykyä esitellään uusiseelantilaisella sorapätkällä. Kivet saavat kyytiä, kun Hyundai hyökkää mutkiin.

Katso alta video Paddonin viime viikon testistä Hyundai Kona EV:llä:

 

 

Kona on vielä toistaiseksi hiljainen kilpuri, mutta entinen WRC-tähti takaa, että tulevaisuudessa Hyundaista kuuluu pärinää.

– Minä ja koko tiimimme rakastamme tätä lajia samasta syystä kuin tekin. Joten ääntä on tulossa, Paddon lupaa videolla.

– Nautitaan nyt siitä, miltä auto näyttää tiellä. Pidetään siis hauskaa, mennään kylki edellä ja lennätetään soraa, uusiseelantilainen rallikuljettaja jatkaa.

Paddon antaa luonnollisesti suitsutusta tiiminsä sähköajokille.

– Suorituskyky on rohkaisevalla tasolla näinkin aikaisessa kehitysvaiheessa, ja laitteella on uskomatonta ajaa, Paddon kehui Facebook-sivuillaan soratestin jälkeen.

Rallin MM-sarjasta kauden 2019 jälkeen työttömäksi jääneen Paddonin mukaan auto alkaa olla siinä iskussa, että sillä voi pian ajaa testikilpailun.

Katso alta Hyundai Kona EV -auton videoesittely.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354810″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat