Näin rallin mestaritiimi hyötyy Fordin tuesta – Ogierilta konkreettinen esimerkki

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World/M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin hallitseva mestaritiimi M-Sport sai täksi kaudeksi lisäpotkua, kun Fordin tehdas ryhtyi tukemaan tallia entistä enemmän.

Samalla tallin virallinen nimi muuttui M-Sport Fordiksi, joten voidaan puhua miltei tehdastiimistä. Fordin tulo takasi myös sen, että viisi edellistä mestaruutta voittanut Sebastien Ogier päätti jatkaa Fiestan ohjaamossa tällä kaudella.

Ogier on aloittanut tämänkin vuoden vauhdikkaasti, sillä hän on voittanut kauden kolmesta osakilpailusta kaksi ja johtaa kuljettajien MM-sarjaa. Ogierin mukaan Fordin tuki on erittäin merkittävä tallille, mutta tiivistynyt yhteistyö ei näy vielä tuloksissa.

– Sanoisin, että tämän kauden kaksi voittoamme ovat bonus tallin viime vuoden uurastuksesta. Fordin tuoman tuen hyödyistä pääsemme nauttimaan muutaman kisan päästä, Ogier kertoi ranskalaiselle La Provence -lehdelle.

Ogier antoi konkreettisen esimerkin siitä, miten Ford auttaa tallia.

– Esimerkiksi Meksikon kisan jälkeen he auttoivat meitä viemällä auton Yhdysvaltoihin Ford Performancen tehtaalle, missä tehdään testejä tuulitunnelissa ja yritetään parantaa aerodynamiikkapakettia. Kaikki tämä sekä heidän infrastruktuurinsa auttavat meitä pidemmällä aikavälillä, Ogier pohti.

Lue myös nämä