Näin Hayden Paddonin hurja testiulosajo tapahtui – ”Se oli elämäni rajuin”

Aiemmin Hyundain tallissa ajaneen Hayden Paddonin piti osallistua Suomen MM-ralliin Fordin kalustolla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Uuden-Seelannin rallitähti Hayden Paddon koki jättimäisen pettymyksen maanantaina Suomen MM-rallin testeissä. 

Paddon ajoi kovasta vauhdista ulos ja jälki oli niin tuhoisaa, että torstaina alkava Jyväskylän sorakilpailu jää väliin. Ford Fiesta WRC koki Paddonin ulosajossa niin pahoja iskuja, ettei autoa voida parsia ajoissa kasaan.

– Se oli elämäni rajuin ulosajo, ainakin kovimmasta vauhdista koettu sellainen. Kun nousimme autosta ulos, niin huomasimme, että öljypohja oli mennyt kokonaan halki. Se kivi johon osuimme on yhä tiessä pakoillaan ja siinä on rutkasti alumiinia nyt, Paddon toteaa WRC.comin verkkosivuilla.

Myös Skodan Kalle Rovanperä testasi maanantaina autoaan Suomen MM-rallia varten. Katso alta video Rovanperän testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Paddon ajoi viimeksi MM-sarjassa vuoden 2018 päätöskisassa Australiassa, jossa hän sijoittui toiseksi. Pitkä odotus oli päättymässä Suomen ralliin, mutta testiulosajo pilasi nämä suunnitelmat.

– Olen todella ärsyyntynyt juuri nyt. Tulin Suomeen henkisesti ja fyysisesti paremmin valmistautuneena kuin koskaan. Kaikki oli kunnossa. Me laitoimme tähän kisaan kaiken likoon. Sanon, että olen ärsyyntynyt, mutta se on rajua vähättelyä, Paddon manaa.

– En oikein tiedä, mitä voisin sanoa. Niin moni ihminen teki tätä varten töitä. Tällaista urheilu kuitenkin joskus on. Välillä voi olla ruusuista ja välillä alamäkeä. Tämä on nyt yksi sellainen alamäki.

Omasta mielestään Paddon ei tehnyt isompaa virhettä tilanteessa. Tiessä ollut kivi laittoi Fiesta WRC:n ilmalennolle, jossa Paddon ja kartanlukija John Kennard olivat täysin matkustajia.

– Kun tulee testeihin, niin autoa on oikeasti ajettava, jotta sen saa toimimaan. Ei voi vain ajella menemään. Kysyin tilanteen jälkeen itseltäni, olisinko voinut tehdä jotain toisin. Vastaus on, että en olisi voinut. Sen takia tätä on niin vaikea hyväksyä, Paddon summaa.

– Siihen mutkaan tullaan käytännössä kaasu pohjassa, mutta lähestyminen on vähän sokea pienen nypyn takia. Tulimme yli nypyn samaa linjaa kuin monesti aiemmin, mutta siellä oli nyt kivi.

Alla olevasta twiitistä voit katsoa, miten Paddonin auto lähti kiertoradalle:

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö