Jari-Matti Latvalalta tulossa isoja uutisia? – ”Eletään ratkaisevia aikoja”

Suomen MM-rallin osallistujalista julkistetaan perjantaina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallipiireissä on spekuloitu, onko Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala listalla mukana ja jälleen Rally1-auton ratissa. Latvala on ilmaissut myös itse halunsa kilpailla jälleen kotiteillä, mutta Puolan MM-rallin jälkeen mies kertoi valitettavan uutisen.

– En aja Rally1-autolla, valitettavasti, Latvala vahvisti Rallit.fille.

Entä sitten Toyotan Rally2-autolla?

– Tuleva viikko näyttää, mihin se kääntyy. Nyt eletään ratkaisevia aikoja.

Toyotan Rally2-luokituksen auto tuli mukaan MM-ralleihin tämän kauden alussa. Latvala kilpaili viime syksynä kehitysvaiheessa olleella Toyota GR Yaris Rally2 -kilpurilla Japanin rallisarjan osakilpailussa, jonka hän myös voitti.

Latvalan mukaan kuluva kesä on Toyotalle äärimmäisen kiireinen, jonka vuoksi tallipomon osallistuminen Keski-Suomen sorasirkukseen onnistuu, jos kaikki muu loksahtaa kohdilleen.

Toyotalla on jo neljä Rally1-autoa tulossa Suomen ralliin, kun Kalle Rovanperän, Elfyn Evansin, ja Takamoto Katsutan lisäksi Sami Pajari debytoi ykköskaliiberin menopelillä.

Ennen Suomen MM-rallia on luvassa vielä testejä sekä Latvian MM-osakilpailu, joten logistisesti haaste on iso. Tampereella ajetaan edellisenä viikonloppuna ennen Suomen MM-rallia testikisa HYAcenter-ralli. Tämän kisan faneille Latvalalla on mukavia uutisia.

– On mahdollista, että yksi meidän auto tulee viivalle. Viime vuonna oli kaksi autoa, mutta nyt ei tule olemaan. Mahdollisuus on yhteen autoon, Latvala kertoi.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavan HYAcenter-rallin ilmoittautumisaika päättyy 16. heinäkuuta. Rallin MM-sarjan kuskeista osallistujalistalla komeilevat jo tällä hetkellä WRC2-luokasta tuttujen Gus Greensmithin ja Jan Solansin nimet.

Suomen MM-ralli on ohjelmassa heti seuraavana viikonloppuna 1.-4. elokuuta.

Lue myös nämä