Myös Sami Pajarille historiallinen voitto Viron MM-rallissa – ”Yksi välitavoite uralla saavutettu”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport

Rallilupaus Sami Pajari palautti Suomen voittokantaan rallin junioreiden MM-sarjassa. Edellinen suomalaisvoitto JWRC-sarjassa on Kosti Katajamäen nimissä vuoden 2003 Turkin MM-rallista.

Pajari hallitsi kilpailua alusta loppuun ja ajoi torstain ja perjantain erikoiskokeille vakuuttavan johdon, jonka jälkeen tilannetta pystyi jo varmistelemaan.

Perjantain jälkeen johtoasema oli jo sen verran iso, että lauantain taktiikkana oli pitää se turvallisesti ylimääräisiä riskejä ottamatta. Päivän avauserikoiskokeella Pajari teki eroa takana tuleviin, vaikka ei ollutkaan nopein. Johtoasema oli tämän jälkeen jo 26,9 sekuntia ja tämä mahdollisti tarkkailuasemat loppupäivää ajatellen etenkin huonompikuntoisilla tieosuuksilla. Taktinen ajaminen toimi erinomaisesti ja viimeiseen kilpailupäivään Pajarin autokunta starttasi 38,2 sekunnin erolla Slovakian Martin Kočiin.

Pajari starttasi sunnuntain erikoiskokeille odottavin tunnelmin.

– Kaikkiaan kaikki on mennyt niin suunnitelmien mukaan ettei ole oikein mitään ihmeellistä kerrottavaa kilpailun kulusta, kun ei ole ollut mitään draamaa. Jatketaan turvallista ja tarkkaa ajoa, kommentoi Pajarin autokunta sunnuntain reitille startatessaan.

Pajari ja kartanlukija Marko Salmisen sunnuntain kuusi erikoiskoetta sujuivat ilman yllätyksiä, ei sentään sunnuntai-ajeluna, mutta riskejä ja virheitä vältellen. Muista palkintosijoista käytiin kuitenkin tiukkaa taistoa, pistejohtajana startannut Sesks tavoitteli nousua kilpailun toiseksi ohi Armstrongin, mutta jäi lopulta kilpailun kolmanneksi. Slovakian Koči joutui keskeyttämään kilpailun viimeisellä erikoiskokeella.

Pajari nousi samalla JWRC-sarjan pistejohtoon 71 pisteellä. Toisena kolmen osakilpailun jälkeen on Sesks, joka on neljän pisteen päässä Pajarista. Kolmantena on Armstrong 56 pisteellä.

Voitto oli Pajarille uran ensimmäinen JWRC-luokassa.

– Yksi välitavoite uralla saavutettu, vaikka tietysti mestaruus päätavoite onkin. Valtavat kiitokset kaikille, ketkä tässä tavoitteessa ovat tukeneet. Kauaa ei ehditä nautiskella, kun kaikki tiet vievät Roomaan, viittasi Pajari jo seuraavan viikonlopun ohjelmaansa.

Huomionarvoista on se, että Viron MM-ralli oli Pajarin uran kahdeksas JWRC-ralli, joissa jokaisessa hän on onnistunut ajamaan vähintään yhden pohja-ajan.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin sunnuntaiaamun parhaat palat.