Quantcast

Multimestarit vastakkain Monte Carlon MM-rallissa? – ”Odotan sitä innolla”

Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb
Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb. Kuva: Romina Amato/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa saatetaan nähdä jälleen ensi kaudella kahden vanhan mestarin taisteluita, sillä sekä Toyotan Sebastien Ogierin että M-Sport Fordille huhutun Sebastien Loebin odotetaan kumpaisenkin ajavan valikoituja MM-ralleja.

Loeb testasi viime kuussa M-Sportin uutta Puma Rally1 -hybridiautoa Espanjassa. Myöhemmin brittitalli kertoi, että se aikoo laittaa jo kauden avaavaan Monte Carlon ralliin neljä Pumaa lähtöviivalle. Yksi näistä on korvamerkitty Loebille, mikäli vanha mestari ehtii Dakar-rallin jälkimainingeista ajoissa Monten nuotitukseen ja päättää ylipäätään vielä kurvailla MM-ralleissa.

Loeb ei ole ajanut Fordilla kilpaa sitten vuoden 1999, jolloin hän ajoi ainoan kisansa Ford Puma Kit Carilla Memorial Bettega -näytösrallissa Italiassa. Edelliset MM-rallinsa Loeb ajoi Hyundailla viime kaudella, kun hän sijoittui Monte Carlossa kuudenneksi ja Turkissa kolmanneksi.

Ogier edusti M-Sportia kausilla 2017-18. Uransa kahdeksatta mestaruutta tänä vuonna jahtaava Ogier uskoo, että Loeb solahtaisi mukavasti brittitalliin.

– En usko, että hän tarvitsee mitään vinkkejä, kuinka työskennellä Malcolmin (M-Sportin nokkamies Wilson) kanssa. Luulen, että se tulee ihan luonnostaan, kuten myös minulla. Minä ainakin nautin siellä työskentelystä, Ogier sanoo Dirtfishin sivuilla.

– He olivat muistaakseni myös aika lähellä yhteistyötä aikoinaan, mutta se homma ei toteutunut, Ogier jatkaa viitaten Loebin Ford-testeihin vuonna 2005, jolloin mies kuitenkin valitsi Citroenin.

Ogier kilpailisi mielellään maanmiestään vastaan ensi kaudella.

– En voi sanoa, että kilpaileminen häntä vastaan olisi ollut iso osa uraani, sillä hän jäi taustalle minun urani alussa. Olemme kuitenkin kilpailleet paljon ja ajaneet hyviä taisteluja vastakkain. Onhan hän kuitenkin aina ollut jonkinlainen mittari ja meitä on vertailtu paljon, Ogier summaa.

Podiumilla kaksikko oli edellisen kerran MM-rallissa samaan aikaan Chilessä vuonna 2019, kun Ogier oli toinen ja Loeb kolmas. Ogier on jo vahvistanut ajavansa ensi vuonna Monte Carlossa, jonka hän on voittanut ennätykselliset kahdeksan kertaa. Loebilla Monten ykköstiloja on yksi vähemmän. MM-tason voitot ovat kuitenkin kaksikolla tasan.

– Minusta se (kaksikon kilpaileminen yhdessä) olisi vain hyvä juttu lajille sekä hienoa viihdettä. Minusta on aina tärkeää, että on paljon kuskeja sekä mestareita kamppailemassa yhdessä, Ogier juttelee.

– Odotan innolla sitä, jos pääsemme vielä kisaamaan toisiamme vastaan. Ehkä se tapahtuu jo Montessa.

Katso alapuolelta vuoden 2021 Monte Carlon MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat