Quantcast

”On aika selvää, kuka on vauhtimittari”, Sebastien Ogier aloitti lähtöpaikkansa manaamisen Viron MM-rallissa

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Aurelien Vialatte / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toisin kuin monet muut rallin MM-sarjan huippukuskit, ei kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ole koskaan kisannut Virossa Rally Estoniassa, joka on tänä vuonna MM-osakilpailu.

Ogier valmistautui Viron MM-ralliin yhden päivän testillä virolaisella nopealla soratiellä ja ajaa myös tulevana sunnuntaina Lõuna-Eesti – rallissa testikisan muiden MM-sarjan huippunimien tavoin.

Kolmen ajetun MM-rallin jälkeen Ogier johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen tiimikaveri Elfyn Evansia.

– Testeissä minulla oli äärimmäisen nopea tie. Olen kuullut, että sellaista on luvassa Virossa, joten uskon, että jotain samanlaisia sektoreita on myös itse rallissa, Ogier kertaa testejään WRC.comin verkkosivuilla.

– Se oli hauskaa. Tämä auto on ehdottomasti mukava ajetteva todella nopeilla teillä, mutta ei sitä kovin usein aja 75 prosenttia pätkästä kaasu pohjassa. Ralli on varmasti todella nopea, eikä siinä vauhdissa ole varaa virheisiin, Toyota-kuski jatkaa.

Ogier uskoo, että täksi vuodeksi Toyotalta Hyundain talliin vaihtanut Ott Tänak on kotiteillään ennakkosuosikki ylitse muiden. Ogierin itsensä harmina on ensimmäinen lähtöpaikka, joten tien aurasta lienee luvassa. Tänak sen sijaan lähtee reitille viidentenä autona.

– On aika selvää, kuka on se vauhtimittari Virossa. Uskon, että kaikki yrittävät seurata hänen vauhtiaan ja taistella sen minkä pystyy, Ogier toteaa.

– Saa nähdä, minkälaiset olosuhteet siellä on syyskuun alussa. Me kaikki tiedämme, että ensimmäinen lähtöpaikka on joskus aika vaikea. Toivotaan, että saamme vähän apuja sääolosuhteista. Silloin meillä ei olisi niin paljon haittaa lähtöpaikasta. Katsotaan, mitä pystymme tekemään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat