Moottorivika hidasti Kristian Kiviniemen menoa – ”Pitää tutkia perusteellisesti”

Kristian Kiviniemi
Kristian Kiviniemi. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Parkanon Urheiluautoilijoiden Kristian Kiviniemi kartanlukijanaan Enni Mälkönen lähtivät Kouvolan SM-ralliin tavoitteenaan kirkastaa avausosakilpailun SM2-luokan toinen sija.

Rallin avauserikoiskokeella kuitenkin ilmeni, että Tunturirallin jälkeen vaihdettu moottori ei ollut parhaassa terässä. Aikatappiota kärkeen kertyi reilut kymmenen sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella Kiviniemen vauhti riitti hieman paremmin, mutta huoltoon saapui pettyneen oloinen kuljettaja.

– Omasta mielestä ajo sujui hienosti, mutta jostain syystä auto ei jaksa mennä. Tunturin jälkeen autoon vaihdettiin moottori. Se ei kuitenkaan ole ihan parhaassa terässä ja täällä on sen verran kova taso, että yhtään ei saa antaa tasoitusta. Tehdään nyt se, mitä on tehtävissä ja ajetaan mahdollisimman kovaa ilman virheitä, mietti Kiviniemi ensimmäisessä huollossa.

Tauon jälkeisillä erikoiskokeilla Kymenlaaksossa kipakka pakkanen vaihtui lumipyryyn. Haastavissa olosuhteissa Kiviniemi vältti isoimmat virheet ja erikoiskoesijoitukset olivat heti terävimmän kärjen takana. Päivän kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat samat kuin aamulla. Vielä ennen päätöserikoiskoetta Kiviniemen sijoitus oli kolmas, mutta viimeisellä pikataipaleella tekniikkamurheet veivät mahdollisuuden podium-sijoitukseen.

– Meillä alkoi moottorinohjaus taas hälyttää korkeaa lämpötilaa viidennellä erikoiskokeella. Ajeltiin sitten se pätkä rauhassa maaliin, ettei hajoa moottori. Viimeisellä yritettiin tulla kovempaa vielä, vaikka lämmöt nouseskeli, mutta ei riittänyt, Kiviniemi summasi.

– Nyt pitää tutkia perusteellisesti, mistä vika johtuu. Ihan sama homma oli Tunturissa. Saatiin kuitenkin jotain pisteitä ja sarjaahan tässä ajetaan. Kausi on vasta alussa, eikä tilanne ole sarjan kannalta mitenkään huono.

SM2-luokan voittoon ajoi Alajärven Ville Hautamäki, toiseksi Anssi Rytkönen ja kolmanneksi Jussi Lindberg. Rallin SM-sarja jatkuu seuraavaksi toukokuun lopussa Turussa.

Lue myös nämä