Quantcast

Monte Carlon MM-rallilla uusi uhkakuva – pääseekö WRC-talli maahan ollenkaan?

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Monte Carlon MM-rallissa vuonna 2020. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan avausosakilpailu Monte Carlon MM-ralli pitäisi ajaa jo ensi viikolla. Asian suhteen ei ole kuitenkaan saatu vieläkään lopullista varmuutta. 

Ranskassa on käytössä kovat koronarajoitukset, mitkä hankaloittavat kilpailun järjestämistä. Tämän hetken aikataulun mukaan kisapäivät alkavat jo kello kuuden aikaan aamulla, koska iltakuudesta lähtien Monten sydänmailla Hautes-Alpesin alueella on voimassa ulkonaliikkumiskielto.

Ralliin ei oteta ollenkaan yleisöä pätkille eikä huoltoparkkiin. Oman lisähaasteensa tuo myös Iso-Britanniaa kohtaan asetetut matkustusrajoitukset. Tämän vuoden alussa maassa astui voimaan Britannian ero EU:sta eli Brexit. Myös Britanniaa koitteleva koronaviruksen uusi vaarallinen mutaatio on aiheuttanut sen, että muut valtiot ovat estäneet maahantulon briteiltä.

Matkustusrajoitusten vuoksi brittiläisellä M-Sport Fordin WRC-tiimillä on isoja ongelmia saada henkilökunta Alppien juurelle kauden avausralliin.  Vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak kokee, ettei kauden avausrallia kannata ajaa, jos yksi tiimi kolmesta ei pääse paikalle ollenkaan.

– Kun ongelma on tällainen, niin ei se (kisan ajaminen) vaikuta kovin reilulta. Me tarvitsemme kaikki tiimit MM-sarjasta paikalle. Jos joku talli ei voi tulla poliittisista syistä, tämä ei ole kovin yksinkertaista. Tiedän, että homman eteen moni taho tekee töitä. Toivottavasti asia saadaan järjestymään, Tänak kertoo Dirtfishin sivuilla.

M-Sportin lisäksi matkustuslupaa odottaa myös moni muu brittiläinen kilpailija sekä iso joukko WRC:n palveluksessa työskentelevistä ihmisistä. Esimerkiksi Toyotan Takamoto Katsutan kartturina toimiva Dan Barritt odotteli vielä matkustuslupaa keskiviikkona.

– Olen valmis lähtemään matkaan. Kaikki on valmista. Lennot on varattu, joten nyt me vain odotamme, että joku tekee päätöksen. Jos viranomaiset sanovat, että on turvallista matkustaa, niin sitten me lähdemme, Barritt toteaa.

– Täytyy sanoa iso kiitos kaikille, jotka selvittävät asiaa. WRC-promoottori, FIA ja tapahtumajärjestäjä tekevät kaikkensa, että pääsisimme paikalle. Tuskin kukaan haluaa jättää Monte Carloa väliin.

Jos britit eivät pääse matkustamaan Ranskaan, kasvaa paine entistä suuremmaksi tapahtumajärjestäjä Automobile Club de Monacoa kohtaa peruuttaa ralli kokonaan.

Monte Carlon suhteen päätöstä odotettiin jo keskiviikkona, mutta asian suhteen vallitsi eri tahojen puolelta täysi radiohiljaisuus. Rallit.fin tietojen mukaan Suomessa helmikuun lopussa järjestettävästä WRC-talvirallista saadaan kuitenkin vahvistus torstaina kello 12.00.

Katso alapuolelta kooste viime syyskuun Viron MM-rallin ratkaisuhetkistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat