Quantcast

Monte Carlon MM-ralliin merkittävä muutos ensi vuonna

Monte Carlon MM-rallin tukikohta palaa Gapin kaupunkiin vuonna 2024.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Monte ajettiin viime viikonloppuna, ja keskuspaikkana toimi pelkästään Monacon ruhtinaskunta edellisvuoden tapaan. Erikoiskokeet kulkivat eteläisillä Meri-Alpeilla, missä lunta ei juurikaan nähty. Pätkät päästiin ajamaan läpi käytännössä kuivalla asvaltilla.

Tämä ei ollut täysin kuljettajien mieleen. Monte Carlon rallin luonteeseen on oleellisesti kuulunut se, että olosuhteet vaihtelevat jään, lumen, loskan, kostean ja kuivan asvaltin välillä.

Kilpailun järjestävä Automobile Club de Monaco päätti keskiviikkona, että Gapin kaupunki palaa rallin keskukseksi ensi vuonna. Gap sijaitsee vuorten keskellä noin 200 kilometriä Monacosta luoteeseen.

Sebastien Ogierin kotipaikkana tunnettu Gap isännöi Montea vuosina 2014-21.

– Olemme solmineet läheiset suhteet järjestäjiin vuosien aikana, ja tiimimme tietotaitoa arvostetaan. Etunamme on ympäristö, jolla on poikkeuksellisia erikoiskokeita, sekä todellinen rallikulttuuri, jolla on syvät juuret alueellamme, Gapin pormestari Roger Didier sanoo tiedotteessa.

Ensi vuoden reitistä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Gapin kaupunki vahvisti tässä vaiheessa sen, että kilpailukeskus tulee Fontreynen urheilukeskuksen yhteyteen, missä se sijaitsi aiemminkin ennen kisan siirtymistä Monacoon.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat