MM-rallin suuri yllättäjä ei osannut odottaa mitään – teki tiukan linjauksen myös kohutusta aiheesta

Martins Sesks oli Puolan MM-rallin suurin yksittäinen tarina ja yllättäjä.
Martins Sesks. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sesks sai Puolassa upean mahdollisuuden, kun hän pääsi kilpailemaan ensi kertaa urallaan Rally1-autolla. Sesks sai käyttöönsä Ford Puma Rally1-auton ilman hybridiyksikköä.

Sesks näytti välittömästi nopeutensa ja sijoittui rallin yleiskilpailussa viidenneksi. Latvialainen pystyi pitämään jopa MM-sarjaa johtavan Hyundain Thierry Neuvillen takanaan ”pitkän kilpailun” eli lauantain päätteeksi. Sekunnin sadasosalla, mutta kuitenkin.

Sesks myönsi suoraan kisan jälkeen, ettei hän tiennyt yhtään mitä odottaa.

– Kaikki lähti tietysti liikkeelle hyvin maltillisin odotuksin, Sesks myönsi suoraan.

– Emme tienneet yhtään, mikä meidän vauhtimme tulisi olemaan. Mutta testierikoiskokeelta lähtien tuntui siltä, että me olemme oppimassa todella hyvin, Sesks jatkoi.

Sesksin oppimatka jatkuu seuraavaksi kuluvassa kuussa Latvian MM-rallissa. Siellä hänen autonsa saa lisää tehoa, kun Fordiin lisätään hybridiyksikkö.

– Opimme paljon matkan varrella paljon, mutta vielä on tietysti myös paljon opittavaa. On vielä paljon asioita, joita meidän pitää ottaa huomioon seuraavissa ralleissa, Sesks linjasi.

Puolan MM-ralli palasi tänä vuonna MM-sarjaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Puolassa kisattiin edellisen kerran vuonna 2017, mutta sitten Puola menetti MM-arvonsa. Yksi keskeisistä syistä tähän oli se, etteivät katsojat osanneet käyttäytyä.

Valitettavasti mikään ei ollut seitsemän vuoden aikana muuttunut. Useampi erikoiskoe jouduttiin viikonlopun aikana joko perumaan kokonaan tai keskeyttämään hetkeksi katsojien käytöksen vuoksi. Puolassa nähtiin hieno ralli, mutta kilpailua uhkaa taas joutuminen pannaan katsojien vuoksi.

– Olen aina pitänyt näistä Puolan teistä, mutta kyse on siitä, osaavatko katsojat käyttäytyä. Oli todella sääli, että jouduimme perumaan niin monta pätkää. Turvallisuuden pitää tulla aina ensimmäisellä sijalla ja sitä me todella haluamme kunnioittaa, Sesks linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat