MM-rallin koronasoppa sakenee – WRC-talliin kytköksissä olevan tiimin kaikki jäsenet eristyksessä

Oliver Solberg
Oliver Solberg kilpaili RedGrey-tiimin huoltamalla Hyundai i20 R5 -autolla Portugalin MM-rallissa. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaisen RedGrey-tiimin jäsenet joutuvat viettämään vielä tovin Portugalissa, vaikka MM-ralli päättyi jo sunnuntaina.

Kansainvälinen autoliitto FIA on vahvistanut, että yksi tallin jäsenistä sai positiivisen koronatestituloksen rallin jälkeen.

Portugalin viranomaiset puolestaan päättivät, että kaikki tiimin jäsenet on määrätty karanteeniin 4. kesäkuuta saakka.

RedGrey ajattaa Hyundain R5-autoja MM-sarjassa ja tekee yhteistyötä Hyundain WRC-tallin kanssa. Hyundain virolaistähti Ott Tänak on yksi tiimin omistajista.

RedGrey-talliin linkittyy muutama koronatapaus, jotka nousivat esiin Portugalin rallin aikana. Hyundain norjalaiskuljettaja Ole Christian Veiby joutui jättämään kisan väliin testierikoiskokeen jälkeen, kun hän sai positiivisen testituloksen. Ruotsia edustavan Hyundai-kuskin Oliver Solbergin isällä Petter Solbergilla todettiin puolestaan koronatartunta kisan jälkeisessä testissä.

Oliver Solberg kertoi isänsä positiivisesta testistä keskiviikkona. Solbergin oli tarkoitus kilpailla ensi viikolla Sardinian MM-rallissa Hyundain WRC-autolla, mutta hän ei pääse sorakisaan karanteeninsa vuoksi.

Veiby sai puolestaan peräti kuuden kuukauden kilpailukiellon koronasääntöjen rikkomisesta. Veiby ei ollut ilmoittanut olleensa kontaktissa ennen rallia henkilön kanssa, jolla oli todettu myöhemmin koronavirustartunta. Lisäksi Veiby matkusti autolla Portugalista Espanjaan, vaikka hänen olisi pitänyt jäädä karanteeniin Portugaliin.

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen kuuluu Veibyn ja Solbergin tavoin Hyundain junioritiimiin. Huttunen ei ollut mukana Portugalissa, ja lisäksi eri tiimi vastaa hänen kilpurinsa huollosta MM-ralleissa.

Huttunen on lähtöviivalla ensi viikolla Sardinian MM-rallissa.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetusta Portugalin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,374836″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat