MM-ralliin palaava Paddon linjasi tavoitteensa Jyskälään – suomalainen tallikaveri ”hyvä mittatikku”

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hayden Paddon odottaa jo vesi kielellä kolmen viikon kuluttua käynnistyvää Suomen MM-rallia.

M-Sport Ford yllätti monet viime viikolla, kun se ilmoitti Paddonin ajavan tiimin kolmatta Ford Fiesta WRC -autoa Keski-Suomessa. Uusiseelantilainen palaa vauhdikkaassa sorarallissa WRC-auton rattiin miltei yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.

Paddon ajoi pitkään Hyundain WRC-tiimissä, mutta viime kauden päätteeksi hänelle ei löytynyt ajopaikkaa MM-sarjasta. Paddon yritti järjestää itselleen Hyundain kolmannen WRC-ajokin Suomen MM-ralliin, mutta Hyundai valitsi hommaan entisen Citroen-kuskin Craig Breenin. Hyundain päätös oli kova isku Paddonille.

– En kuitenkaan halunnut jäädä nurkkaan itkeskelemään, Paddon kertaa Motorsport News -lehden haastattelussa.

Paddon pisti tukijoukkojensa kanssa heti tuulemaan, jotta hän saisi auton Jyskälään.

– Minun piti lentää takaisin Eurooppaan TitansRX-sarjan ensimmäiseen osakilpailuun. Lähetin muutaman sähköpostin juuri ennen kuin astuin lentokoneeseen. Kun laskeuduin, keskustelut olivat jo käynnissä ja olimme matkalla kohti sopimusta.

Paddon kilpaili ensimmäisen kerran WRC-kalustolla vuonna 2013 Katalonian MM-osakilpailussa. Tuolloinkin hän edusti M-Sportia, ja alla oli Ford Fiesta. Nyt ympyrä sulkeutuu.

– On hienoa tehdä töitä M-Sportin kanssa. He ovat olleet suoraviivaisia ja tehneet kaiken mahdollisen auttaakseen meitä, Paddon kehuu.

Paddon testaa Ford Fiesta WRC:tä yhden päivän verran Suomessa ennen rallia. Paddon luottaa, että hän löytää huippuvireen kilpailussa, jossa hän oli ensimmäisen kerran mukana jo vuonna 2010.

– Ajan jatkuvasti erilaisilla autoilla. Jokaisessa autossa on eroavaisuutensa, mutta kaikki autot on rakennettu samoja sääntöjä noudattaen. Kolmen tai neljän mutkan jälkeen saan idean siitä, missä olemme. Ja me kaikki tiedämme, mitä M-Sport on saavuttanut Fiestalla kahdella viime kaudella, Paddon sanoo.

Sebastien Ogier ajoi Fiestalla kaksi edellistä maailmanmestaruutta, ja lisäksi M-Sport voitti valmistajien maailmanmestaruuden 2017.

Paddon saa Suomessa tallikavereikseen Teemu Sunisen ja walesilaisen Elfyn Evansin. Molemmat Ford-kuljettajat ovat yltäneet palkintokorokkeelle kuluvalla kaudella.

– Suomessa jahtaan vähintään viidettä sijaa. Pidän erittäin paljon Suomesta, minulla on sieltä paljon kokemusta ja olen aiemmin pärjännyt siellä hyvin. Suomalainen tallikaveri on hyvä mittatikku, mutta myös Elfyn on päässyt siellä palkintokorokkeelle. He molemmat ovat vahvoja, mikä on hyvä juttu minulle, Paddon tuumii.

Paddon on pitänyt tänä vuonna virettään yllä osallistumalla ralleihin kotimaassaan Uudessa-Seelannissa ja lisäksi hän on mukana rallicrossin uutuussarjassa TitansRX:ssä. Mutta päätavoite on edelleen rallin MM-sarjassa, mistä hän haluaa saada vakituisen ajopestin.

– Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa rallin MM-sarjassa. Ja juuri sen takia olemme mukana Suomen MM-rallissa. Tavoitteena on paikka kaudeksi 2020.

Lue myös nämä