Niclas Grönholm vauhdissa Kanadassa. Kuva: GRX Taneco

MM-rallicrossin suomalaistiimin pomo: Niclas Grönholm osoitti kypsyytensä

Rallicrossin MM-sarjan suomalaistiimi GRX Taneco sai molemmat autonsa semifinaaliin viikonloppuna ajetussa Kanadan osakilpailussa, mutta finaalipaikka jäi saavuttamatta.

Niclas Grönholm jahtasi pääsyä finaaliin samassa välierässä venäläisen tallikaverinsa Timur Timerzjanovin kanssa. Grönholm sijoittui Hyundaillaan lähdössä neljänneksi eli hän oli ensimmäinen finaalista karsiutunut kuljettaja. Timerzjanov oli semifinaalilähdön kuudes eli viimeinen.

Grönholmille jäi hieman hampaankoloon MM-osakilpailun viimeisestä startista.

– Olen pettynyt semifinaaliini. Sain huonon lähdön ja sen jälkeen minulla oli ongelmia ohjauksen kanssa, joten en ollut mukana taistelemassa finaalipaikoista, Grönholm harmitteli.

– Tämä oli kaikesta huolimatta hyvä viikonloppu, ja sain ihan kohtuulliset ajat jokaisessa lähdössä. Kiitos tiimin, auto tuntui tosi hyvältä. Saan koko ajan lisää varmuutta, ja odotan innolla muutaman viikon kuluttua ajettavaa Ranskan osakilpailua, MM-pisteissä kahdeksantena oleva suomalaiskuski lisäsi.

GRX-talli saavutti tavoitteensa Kanadassa, kun molemmat kuljettajat raivasivat tiensä 12 parhaan joukkoon.

– Totta kai olisi ollut hyvä päästä finaaliin saakka, sillä koko tiimi ansaitsisi sen, mutta olemme kisa kisalta lähempänä finaalia, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoi.

– Niclas löysi hyvän vauhdin huterasti menneiden harjoitusten jälkeen. Kokeilimme hänen autossaan paljon eri juttuja, ja teimme kovasti töitä parantaaksemme hänen huippunopeuttaan. Niclas osoitti tänä viikonloppuna kypsyytensä, ja hän on myös siirtynyt Hyundai-tuntemuksessaan seuraavalle tasolle – huolimatta siitä, että semifinaalilähtö sarjan parhaita kuskeja vastaan oli vaikea, Pinomäki kehui.

Rallicrossin MM-kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan Lohéacin radalla Ranskassa syyskuun alussa.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen