MM-ralli vaarassa – FIA elättelee toiveita, vaikka Belgia on kriittisessä tilanteessa

Ypres-ralli
Perinteikäs Ypres-ralli on aiemmin kuulunut muun muassa EM-sarjaan. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu on tarkoitus ajaa Belgiassa kolmen viikon kuluttua. Ypres-rallin yllä leijuu kuitenkin synkkiä pilviä, sillä koronapandemia runtelee rajulla kädellä Belgiaa.

Belgian tuore pääministeri Alexander De Croo kertoi keskiviikkoiltana kansalaisille osoittamassaan puheessaan, että maassa otetaan välittömästi käyttöön tiukemmat rajoitukset. Belgian koronatilanne on yksi Euroopan pahimmista: Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan maassa on todettu 1 306 tartuntatapausta 100 000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana.

– Maamme tilanne on erityisen kriittinen. Yhä useampi ihminen saa tartunnan, sairaalaosastot täyttyvät, ja kuolemantapausten määrä kasvaa. Viruksen leviämiselle pitää saada loppu, pääministeri De Croo painotti.

Ypres-rallin järjestäjät olivat suunnitelleet, että katsojia päästetään erikoiskokeiden varsille. Maan tiukkojen rajoitusten vuoksi urheilutapahtumiin ei sallita yleisöä, ja tämä koskee myös MM-rallia. Näin ollen kilpailu ajetaan ilman yleisöä, mikäli ralli pystytään ylipäätään järjestämään.

Lue myös: FIA:n rallipomo valaa uskoa Belgian MM-rallin suhteen – ”En näe mitään syytä, miksi se jäisi ajamatta”

Pääministeri De Croo kertoi puheessaan, että rajoitusten vuoksi Belgia sulkeutuu osittain. Useat asiantuntijat ovat jo vaatineet, että maa pitäisi pistää kokonaan säppiin. De Croon mukaan maassa voidaan ottaa käyttöön vieläkin järeämpiä rajoituksia, mikäli tartuntatapausten määrä ei lähde laskuun.

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Kansainvälinen autoliitto FIA on yhä toiveikas, että MM-ralli pystytään ajamaan suunnitellusti Belgiassa 20.-22. marraskuuta, vaikka kuningaskunta on kriisin keskellä. FIA kertoi keskiviikkona WRC-talleille, että kilpailun järjestelyistä käydään neuvotteluita paikallisten viranomaisten kanssa loppuviikon aikana.

– Voimme taata, että kilpailun perumisesta ei ole toistaiseksi tehty päätöstä. Käytössä ovat kaikki tarvittavat toimet, jotta ralli toteutuisi, FIA kertoi viestissään DirtFish-sivuston mukaan.

Lue myös: Belgian MM-rallin reitti julki – kisaa ajetaan legendaarisissa F1-maisemissa

Lue myös nämä