Quantcast

MM-ralli saamassa Rovanperälle suotuisan lisämausteen? ”Voimme nähdä yllätyksiä”

Rallin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun pisteistä ajetaan Uuden-Seelannin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun aattona yksi suurimmista kysymyksistä oli se, kuinka paljon sadetta ropisee reitille sorakilpailun aikana. Sade olisi ainakin MM-sarjaa johtavalle Kalle Rovanperälle suotuisa lisämauste ralliin, sillä suomalaisen tehtävänä on jälleen piirtää ensimmäisenä autona ajolinjat perjantain erikoiskokeille.

Rovanperä sai todeta jo nuotituksessa, että irtosoraa on riittämiin uusiseelantilaisilla ralliteillä.

– Perjantai on tehty taas aika hankalaksi tienavaajille. Yli puolet rallista ajetaan perjantaina. Sattumoisin taas kaikki perjantain pätkät ovat nimenomaan sellaisia pätkiä, missä on eniten irtohiekkaa, Rovanperä harmitteli Rallit.fille kisan aattona.

Lue myös: Kalle Rovanperä haluaa päästä ”p**kasta fiiliksestä”

Jos sade sattuisi kastelemaan perjantain pätkät, Rovanperän urakka helpottuisi huomattavasti. Perjantain erikoiskokeet kulkevat Uuden-Seelannin Pohjoissaaren länsirannikolla lähellä Hamiltonin kaupunkia, minne on luvattu sadekuuroja torstaiksi ja perjantaiksi.

MM-sarjassa kolmantena oleva Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on yksi niistä kuljettajista, joille sade olisi mieluisa osatekijä ralliin.

– Irtosoraa on paljon aurattavana, mutta ennusteiden mukaan viikonlopun aikana sataa, joten tilanteesta ei pitäisi olla liian paljon haittaa, Neuville kertoi Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n haastattelussa.

– Haluamme päästä jälleen palkintokorokkeelle, mutta taktiikan suunnittelu on vaikeaa, koska vettä pitäisi sataa paljon.

Neuville otti kauden ensimmäisen voittonsa edellisessä osakilpailussa Kreikassa, missä ajettiin hitailla sorateillä. Uudessa-Seelannissa vauhdin hurmaa on tarjolla enemmän.

– Reitti on suhteellisen nopea. Paikoin mennään täysillä, mutta mukana on myös todella hitaita osuuksia, Neuville kuvailee.

– Kisan kärkikolmikkoa on vaikea veikata. Kuka tahansa voi voittaa tämän rallin, ja voimme nähdä yllätyksiä. Veikkaan kärkikolmikoksi Neuville, (Craig) Breen ja (Ott) Tänak, belgialaiskuski arvasi.

Uuden-Seelannin MM-rallin avaava yleisöerikoiskoe ajetaan torstaiaamuna kello 8.08 Suomen aikaa.

Katso alta Uuden-Seelannin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat